MILOŠ VUČEVIĆ PODNEO RAPORT VUČIĆU: Vojska Srbije predala zahtev za povratak na Kosovo i Metohiju

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da je Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova predala Kforu zahtev u pisanom obliku za vraćanje srpskih bezbnednosnih snaga na Kosovo i Metohiju.

„Obavestio sam predsednika Republike, kao vrhovnog konadanta, i predsednicu Vlade, da je Vojska Srbije, odnosno Komisija za primenu vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova pri Generalštabu Vojske Srbije, predala nešto pre 11 časova u pisanom obliku odluku Vlade Srbije i zahtev naše države za povratak do 1.000 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova , odnosno policije Srbije na Kosovo i Metohiju“, rekao je Vučević.

- Advertisement -

Dodao je da je noćas oko jedan sat Vojska Srbije poslala mejl sa prilozima odluke Vlade Srbije, zahteve i dodatnu dokumentaciju, kancelariji Kfora.

„Tako da smo formalno – pravno i tehnički pokrenuli proceduru u skladu sa Rezolucijom 1244 i Vojno-tehničkim sporazumom iz Kumanova da koristimo ono što je definisano međunarodnim javnim pravom, što niko ne može da ospori Srbiji u kontekstu zaštite naših nacionalnih i državnih interesa i zaštite našeg naroda na prostoru pokrajine Kosova i Metohije“, istakao je Vučević.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu