SPOMENIK ŠUMARU KOJI JE SAM DANIMA BRANIO SELO OD OVK: Miloš Ćirković danima odbijao napade dok nije zarobljen!

Obavezno pročitajte

Na obali Drine kod Malog Zvornika danas je otkriven spomenik šumaru Milošu Ćirkoviću, koji je posle povlačenja vojske i policije sa Kosova i Metohije juna 1999. godine, danima branio selo Belo Polje kod Peći od napada pripadnika terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). ; Spomenik u mestu Čitluk podiglo je udruženje „Naša Drina“ a predsednik tog udruženja i v.d. direktor Javnog preduzeća „Srbijašume“ Igor Braunović kazao je da po ugledu na Miloša Ćirkovića, svaki šumar mora da čuva „svaku stopu i svaki pedalj Srbije“.

„I nemojte da slušate one koji nam nude da zemenimo ono što je naše za ono što je vazda naše bilo. Jer naša je zemlja tamo gde su kosti naših pradedova od Dragaša do Horgoša, od Stare planine do Karinskoga mora. I tako će biti dok živi jedan Miloš i dok jedan Miloš hoda ovom našom zemljom srpskom“, naveo je Braunović a prenelo udruženja „Naša Drina“.

cirkovic,

Otkrivanju spomenika prisustvovao je i najmlađi brat Miloša Ćirkovića, Ilija koji je u ime porodice zahvalio što ime i hrabrost njegovog brata nikada neće biti zaboravljeni. Spomenik u duborezu je napravio Bojan Grujić, a nakon otkrivanja osveštali su ga sveštenici Srpske pravoslavne crkve.

- Advertisement -

Miloš Ćirković je tokom NATO agresije bio vodič pripadnicima vojske i policije u Metohiji a posle povlačenja snaga bezbednosti, odlučio je da ostane u svom selu Belo Polje kod Peći iako su ostali članovi njegove porodice već izbegli u centralnu Srbiju. Danima je odbijao napade pripadnika OVK na selo a pretpostavlja se da je ranjen i zarobljen 20. juna. Telo Miloša Ćirkovića do danas nije pronađeno.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu NIN-u da će poreska inspekcija proveriti rad kol-centra Srpske napredne stranke. CINS...

Još priča na sličnu temu