MILORAD DODIK: Srpska će obustaviti sve aktivnosti saradnje sa NATO alijansom

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da uđe NATO savez i da će obustaviti sve aktivnosti saradnje sa tom alijansom. Dodik je rekao da svi ljudi iz Srpske koji rade na tim pitanjima više to neće raditi.

„Od zamenika ministra u Savetu ministra i ministara u Vladi Srpske do svih operativaca na tim pitanjima, zaključno sa komisijom u kojoj sedi jedan broj Srba koju je imenovao Savet ministara. U tom pogledu mi ćemo prekinuti da radimo“, rekao je Dodik.

- Advertisement -

Dodik je naveo da Republika Srpska ništa nema od njih, osim stalnog traženja nečega, a to nešto je bazično za Srpsku.

„Mi ne možemo da budemo član NATO saveza, ne zbog sukoba Ukrajine i Rusije. Pa mi smo to i pre govorili. Šta sad treba da se bojimo NATO saveza i da kažemo da smo se prošli put šalili. Ne nismo se šalili, sada smo odlučniji“, dodaje Dodik.

Kako Dodik ističe, Republika Srpska ne želi da se svrstava ni na jednu stranu.

Srpska je ta koja nije dozvolila da se uvedu sankcije Rusiji

Republika Srpska nije dozvolila da se na nivou BiH donese bilo kakva odluka o sankcijama Rusiji. Vidimo da ovdje neki više veruju Briselu nego zvaničnim organima u Srpskoj, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagujući na izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića da se BiH pridružila sankcijama EU protiv Ruske Federacije.

Dodik je podsetio da je „Srpska ta koja nije dozvolila da se prizna tzv. Kosovo, niti da se uvedu sankcije Rusiji“.

„U Srpskoj postoji opoziciona struktura koja ima svoje brige koje nisu male i koje su oni sami sebi nametnuli. Ne želimo da se bavimo njima. Pokušavaju da pobjegnu od teme raskola koji imaju tako što će plasirati laž da mi to komentarišemo. Oni se nikada nisu izjasnili o pitanju samostalnosti Republike Srpske. Danas su najveći protivnici upravo te priče“, rekao je Dodik.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu