MILORAD DODIK: Republika Srpska će biti samostalna država i to će u miru ostvariti

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da ne veruje u Bosnu i Hercegovinu, jer je “sklepana“ i nikad nije imala šansu da uspe, ali je i poručio da će Republika Srpska biti samostalna država, kao i da će to u miru ostvariti.

Dodik je ocenio i da činjenica da je BiH bila uzdržana na glasanju za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, govori da ta zemlja nema nikakvog smisla.

- Advertisement -

„BiH nije prihvatila i priznala Kosovo kao samostalnu državu i mi nemamo nikakve odnose sa tom vlašću u Prištini. Mi smo rekli da pratimo Beograd u tom pogledu i da poštujemo teritorijalni integritet Srbije i mi ćemo raditi tako kako se rukovodstvo Srbije bude odnosilo prema tim pitanjima“, rekao je Dodik za RTS.

Prema njegovim rečima, “muslimani bi da rasparčaju Srbiju, da prihvate Kosovo kao državu i to bi im bilo malo“.

„Oni razmišljaju o Sandžaku i svačemu nečem još“, dodao je Dodik i naveo da oni ne žive u BiH kao državi.

„Za nas je to nametnuta ljuštura, mi bismo želeli da budemo sa Srbijom – to je istorijska težnja našeg naroda“, rekao je Dodik.

Na podsećanje da je hrvatski član Predsedništva BiH Denis Bećirović kazao da u Dodikovom govoru u Donjoj Gradini nije video strast i energiju, već javno „priznanje da postoji projekat Velike Srbije“, a bošnjački član Predsedništva Željko Komšić da gDodik ovori ono što misli, da mu fali novca i da je spreman na nove zločine, Dodik je rekao:

„Sad saznajem da sam neki zločinac koji se sprema za nove zločine – zamislite budalaštine“.

Dodik je potom upitao i što je problem velika Srbija.

„Zašto bi to bio problem? Njihova paranoja, je li? Ja volim da bude velika i jaka Srbija i volim da budu okupljeni Srbi oko Srbije“, dodao je Dodik i poručio da ne vidi zašto nije legitimno da tako razmišlja i zašto bi bilo legitimno da razmišlja kao Bećirović ili Komšić.

„BiH je eksperiment koji su napravili stranci da bi ovde imali s čime da obučavaju svoje neobučene elite koje su kasnije angažovali širom sveta“, kazao je on i naglasio da bi jedino racionalano bilo da se BiH podeli.

Prema njegovim rečima, sukob niza istorijskih činjenica dovodi do toga da je BiH nemoguća država.

„BiH je nemoguća zemlja, naravno stalo nam je do mira, ali mi se ne možemo pomiriti sa stanjem u kojem se nalazimo“, poručuje Dodik.

Dodik je komentarisao i izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da Srbi nikada nisu imali pomoći od Rusa i da treba da se okrenu od Moskve, jer su Rusi uvek pomagali samo Bugarima.

„Imaju oni pomoć od Nemačke i Amerike, pa šta su nešto bolji od nas? Hrvatska koliko već godina je u EU pa nisu napravili neki pomak“, dodao je on i naglasio da je Hrvatska poluprazna jer se iselilo mnogo ljudi,

Naveo je i da je Srbija bez obzira što nije imala toliku evropsku pomoć kao Hrvatska kao članica EU, po BDP-u bolja nego Hrvatska.

„Oni se boje S, kada se pomene S oni se boje, a kada se pomene Srbija onda su u velikom strahu, a kada se pomene Velika Srbija onda su u jendeku“, poručio je Dodik i dodao da je pitanje da li bi njima u Sarajevu Vučić bio dobar kada bi ukinuo Republiku Srpsku.

Dodik je rekao i da je Ustavni sud poništio suštinu Dejtonskog sporazuma.

Na pitanje da li sada na dnevnom redu imovina, Dodik kaže da jeste i dodaje da misli da su se prekombinovali.

Naglasio je da je imovina sad glavno pitanje u BiH, kao i da Republika Srpska neće ići u Sarajevo da o tome odlučuje.

„Ne postoji parlament BiH, već Parlamentarna skupština“, naveo je on i dodao da su ranije verovali da tu može nešto da se uradi.

„Sad vidimo da je to aždaja koja je zinula i kojoj ne može niko da zatvori usta. Dok ne progutaju Republiku Srpsku, neće se smiriti“, poručio je Dodik i naglasio da je progutati neće i da će Republika Srpska biti samostalna država i da će to u miru ostvariti.

„Mi nemamo ratni plan, naši planovi nisu ratni, naši planovi su mirnodopski. Mi se pitamo kakva je ovo galama o ratu. Sa naše strane će biti mir“, kaže Dodik i pita kako ćete sprečiti jedan parlament da donese odluku i kaže danas proglašavamo Republiku Srpsku samostalnom državom.

Na konstataciju da su za to potrebni neki saveznici, Dodik pita: „A otkud znate da nemamo ponešto ili sasvim dovoljno“.

Milorad Dodik kaže i da će povući sudije u Ustavnom sudu BiH.

„Sutra bi trebalo da se održi skupština i da se povuče sudija kojeg bira Narodna skupština, jer taj Ustavni sud davno postao antiustavni sud, on je oskrnavio Ustav. Taj sud je pribavio sve sem što nije Ustavni sud. On je trebalo da štiti Ustav BiH, ne da ga degradira“, dodao je Dodik.

SourceSputnik

2 COMMENTS

  1. Zablude malih naroda sa Balkana, da su faktor geopolitike, a vazalnim elitama velike sile određuju rok trajanja.
    Da nije tako, nebi milioni srba, hrvata i muslimana bili van.

  2. Boze dragi , koliko ovaj tzv.predsednik republike (u jednoj zemlji koja je postojala i pre njega ) nema stila,nema kulturu,nema drzavnicki stav,a predstavlja se za drzavnika, zalosno kakva je ovo (ne )ljudska figura… Da ujeda muslimane u svakom svom odvratnom govoru, da ujeda Sandzak , a sandzacki muslimani su posle onih groznih ratova jasno podrzali Srbiju kao svoju domovinu ,i to i danas rade, a on bi da okupi sve Srbe u Veliku Srbiju pa da valjda i nad njima vlada. Samo neka masta, nece onda ni muslimani sve to mirno gledati. Samo da nije sto je, da nismo vec videli kako su prosli njegovi prethodnici, vec bi on uveliko gradio veliku Srbiju. Gadim se na ovog volinu,dozvolicu sebi da ga tako nazovem, jer i ne lici na coveka,a tek na drzavnika ,sa poganim jezikom kojim se sluzi, ma ne lici ni na sta,seljacina u svakom pogledu, neka se zavuce u misiju rupu,tamo mu je mesto kad nije naucio ni delic drzavnickog ponasanja,recnika,odnosa prema drugim narodima… On je jedna velika NULA…

Ostavite komentar

Najnovije objave

NOLE PORUČIO: Neću da idem niz dlaku sistemu! (VIDEO)

Na konferenciji za medije na Rolan Garosu, Novak Đoković je istakao da ne želi da se menja ni da...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: