MILORAD DODIK: Da li je u donaciju Ambasade SAD uračunat i osiromašeni uranijum koji su slali sa neba?

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srpske upitao je da li je u 638 miliona dolara donacija američke ambasade uračunat i osiromašeni uranijum koji su slali sa neba i da li to računaju kao, kako je naveo, investiciju u biološko razaranje srpskog naroda.

Dodik je to pitanje postavio u novom tvitu povodom podataka koje je Ambasada SAD dala medijima da se procenjuje da je od 1995. godine oko 638 miliona dolara uloženo u Srpsku.

- Advertisement -

„Mnoge novinare zanimalo je šta mislim o podacima koje je dala američka ambasada o donacijama u Republici Srpskoj od 1995. do danas. Već sam odgovorio — bolje da nisu dali ni dolar, a da se nisu tako i toliko mešali“, ponovio je svoj stav Dodik.

Dodik je u sredu izjavio da bi Ambasada SAD u Sarajevu mogla da sabere i štetu načinjenu Republici Srpskoj od 1995. do 2023. godine jer, kako je istakao, sasvim sigurno višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu