MILOGORCI NA APARATIMA: Ustoličen mitropolit Joanikije u Cetinjskom manastiru

Obavezno pročitajte

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u manastiru na Cetinju. Uprkos jučerašnjim pritiscima demonstranata, jutrošnjih sukoba se policijom, blokada na putu Podgorica-Cetinje svečani čin se održava na Cetinju.

FOTO: Direktno.rsJoanikije je ustoličen povicima „Dostojan“. Patrijarh srpski Porfirije je na ustoličenju mitropolita rekao da je Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

– To je velika dužnost i čast doći na tron Svetog Petra Cetinjskog i mnogih svetitelja do danas i posle velikog oca blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

- Advertisement -

Nismo došli ovde da bilo šta otmemo i ugrozimo ili ne daj Bože ukrademo, došli smo da obavimo sveti čin Vašeg ustoličenja – rekao je Porfirije.

FOTO: Direktno.rs

On je dodao da je „mir ovde potrebniji nego išta“.

– Vi ste ovde da ne pitate ko je ko i kom narodu pripada, Vi ste ovde da otupljujete oštrice i spajate mostove – kazao je Porfirije.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

Oko 08.30 časova mitropilt Joanikija i patrijar Porfirije sleteli su helikopterom na Cetinje.

Nekoliko stotina ljudi ostalo je da stoji ispred Hrama u Podgorici a četiri autobusa, kojima je trebalo da gosti krenu ka Cetinju, otišli su prazni nakon nezvanične unformacije da neće biti organizovanog prevoza do Cetinja.Najmanje tri autobusa sa sveštrenstvom i gostima još uvek stoji na parkingu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a nezvanično im je rečeno da neće biti organizovanog prevoza ka Cetinju.

FOTO: RTCG

U 8.33 Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ušli su u Cetinjski manastir.

9 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu