9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

MILOGORCI NA APARATIMA: Ustoličen mitropolit Joanikije u Cetinjskom manastiru

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u manastiru na Cetinju. Uprkos jučerašnjim pritiscima demonstranata, jutrošnjih sukoba se policijom, blokada na putu Podgorica-Cetinje svečani čin se održava na Cetinju.

FOTO: Direktno.rsJoanikije je ustoličen povicima „Dostojan“. Patrijarh srpski Porfirije je na ustoličenju mitropolita rekao da je Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

– To je velika dužnost i čast doći na tron Svetog Petra Cetinjskog i mnogih svetitelja do danas i posle velikog oca blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

- Advertisement -

Nismo došli ovde da bilo šta otmemo i ugrozimo ili ne daj Bože ukrademo, došli smo da obavimo sveti čin Vašeg ustoličenja – rekao je Porfirije.

FOTO: Direktno.rs

On je dodao da je „mir ovde potrebniji nego išta“.

– Vi ste ovde da ne pitate ko je ko i kom narodu pripada, Vi ste ovde da otupljujete oštrice i spajate mostove – kazao je Porfirije.FOTO: Direktno.rsFOTO: Direktno.rs

- Advertisement -

Oko 08.30 časova mitropilt Joanikija i patrijar Porfirije sleteli su helikopterom na Cetinje.

Nekoliko stotina ljudi ostalo je da stoji ispred Hrama u Podgorici a četiri autobusa, kojima je trebalo da gosti krenu ka Cetinju, otišli su prazni nakon nezvanične unformacije da neće biti organizovanog prevoza do Cetinja.Najmanje tri autobusa sa sveštrenstvom i gostima još uvek stoji na parkingu ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a nezvanično im je rečeno da neće biti organizovanog prevoza ka Cetinju.

FOTO: RTCG

U 8.33 Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ušli su u Cetinjski manastir.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

9 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: