MILO SPREMA NEREDE: Uvozi huligane kao poslednju nadu da naprave nemire

Obavezno pročitajte

Milo spreman na sve

KAKO bi sačuvao vlast, režim DPS i Mila Đukanovića razrađuje nekoliko scenarija.
Najopasniji je da se na mitingu njegovih pristalica u Podgorici, zakazanom za nedelju, 6. septembra, izazovu masovni protesti i neredi, a zatim uvede vanredno stanje i odloži formiranje nove vlade!

Po političkim i bezbednosnim krugovima u Podgorici se poput munje proširila vest da odlazeća vlast za realizaciju ovog paklenog plana, namerava da angažuje i pripadnike ekstremnih navijačkih grupa iz Hrvatske, iz Splita i Zagreba. Navodno je već ostvaren kontakt sa Tomislavom Sabljom, koji je pre nekoliko dana pušten na slobodu iz jednog od hrvatskih zatvora. On je, prema tvrdnjama operativaca, dobio zadatak da regrutuje navijače i u najkraćem roku organizuje njihov odlazak u Crnu Goru.

milo,

Oni bi tamo, kako je planirano, dobili srpske i stare crnogorske zastave i ostala prateća obeležja, a potom bi bili uključeni u izazivanje incidenata na etničkoj i verskoj osnovi, a za koje bi bili optuženi simpatizeri prosrpskih i opozicionih partija.

Poznata ikonografija uz uzvike „splačine srpske“ upućene sveštenstvu SPC viđena je u četvrtak ispred Cetinjskog manastira. Crnogorski nacionalisti okupili su se na skupu „Za odbranu Crne Gore“. Nosili su transparente sa porukom: „Nikad više 1918.“

Istovremeno, pojedine pristalice i funkcioneri DPS, koji ne žele da priznaju izborni poraz, upućuju jezive pretnje. Tako je jedan od pristalica Mila Đukanovića otvoreno pozvao na ubijanje Srba, navodeći kao uzor – Hrvate.

– Ako tako bude, ne preostaje ništa drugo nego pušku na rame pa redom od vrha glave pa dalje do zadnjeg! Ili mi ili oni! Kao što su uradili Hrvati – napisao je Zdravko Lazarević na „Fejsbuku“.

„Na bunt“ je pozvala i saradnica odlazećeg vojnog ministra Crne Gore Predraga Boškovića, Alma Ljuljanaj Jovićević, koja obavlja posao čelnika Direktorata za materijalne resurse u Ministarstvu odbrane:

– Pozivamo sve gradove da dođu u što većem broju, da zajedno izrazimo bunt prema okupatorsko-nacionalističkoj vlasti! Crna Gora te zove, nemaš izgovor! – napisala je Ljuljanaj Jovićević na „Fejsbuku“.

SUDAR VELJOVIĆA I LAZOVIĆA

CRNOM Gorom kruže nezvanične informacije o potresima u vladajućoj partiji. Akteri poslednjeg sukoba u DPS su predsednik Milo Đukanović i ministar odbrane Predrag Bošković, kome je u odgovornost pripisan debakl ove stranke na severu države. Klinč na sastanku Predsedništva kulminirao je i svađom Boškovića i poslanika Andrije Nikolića, koji je rešen intervencijom obezbeđenja. Sistem se ljulja i u policiji, gde je situacija naročito zaoštrena posle incidenata u Pljevljima.

Odnosi su zaoštreni između direktora Uprave policije Veselina Veljovića i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića, za koga se spekuliše da ima veze sa režijom međunacionalnih izgreda.

Pored pakovanja režiranih incidenata, u očajničkom pokušaju da preokrene izborni rezultat, po kojem tri opozicione liste imaju većinu – 41 od 81 mandata, Đukanovićev režim pušta i informacije da bi neki od poslanika sa pobedničkih lista mogli da prebegnu u njegov tabor.

Takođe, plasiraju se dezinformacije o tome kako će dojučerašnja opozicija, ako formira Vladu, skrenuti zemlju sa evropskog puta, poništiti članstvo Crne Gore u NATO i napraviti snažan pakt sa Rusijom, što lideri „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić i „Crno na bijelo“ Dritan Abazović svakodnevno negiraju u svojim javnim nastupima.

Na sve to je puštena i informacija da je DPS poslao poziv Abazoviću i njegovoj URA da se priključe proevropskom bloku partija, koje će formirati Đukanovićeva stranka.

Abazović je ponovio da se njegova koalicija neće prikloniti Đukanoviću:

– Pa mi smo ceo svoj politički život posvetili borbi protiv njegovog režima – rekao je Abazović, koji očekuje da se u najkraćem roku napravi dogovor o ekspertskoj vladi sa Krivokapićem, Bečićem i ostalim liderima opozicije.

Đukanović je i u četvrtak za rezultate izbora i aktuelnu situaciju u Crnoj Gori okrivio Rusiju i Srbiju, uz ocene da je protivljenje Moskve širenju NATO i EU kroz uticaj na određene zapadnobalkanske zemlje ohrabrilo retrogradne politike u regionu i da je oživljen velikosrpski nacionalni projekat.

– Taj projekat pretenduje da obezbedi neku kompenzaciju Srbiji za izgubljeno Kosovo i naravno da je tu Crna Gora prva željena meta velikosrpskog nacionalizma. To valjda svi jednako dobro čitamo, nije niko neobavešten – rekao je Đukanović, u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF, dodavši i da je spreman da ode u opoziciju.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu