MILO SMIŠLJA PSINE: Zatvoren ulaz za Srbe u Crnu Goru

Obavezno pročitajte

Milo ima novu taktiku

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da je u Rožajama „najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija korona virusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji“.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da bude zatvoren granični prelaz Vuča – Godovo na putnom pravcu Rožaje (Crna Gora) – Tutin (Srbija), zbog širenja korona virusa u toj opštini za koje tvrdi da je došlo iz Srbije.

- Advertisement -
Milo,

Odlučeno je da se u Rožajama verski obredi obavljaju bez prisustva građana, a sahrane u krugu porodice, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se zabranjuju sva javna okupljanja, slavlja i grupisanja više od dve osobe izuzev članova istog domaćinstva, uključujući svadbe i maturske proslave.

NKT je je uveo i obavezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenim javnim površinama, pored pored mere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru koja važi za celu Crnu Goru.

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da je u Rožajama „najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija korona virusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji“, prenele su podgoričke Vijesti.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu