MILO I DPS OTERANI U ISTORIJU: Potučeni do kraja na izborima!

Obavezno pročitajte

Prema rezultatima lokalnih izbora u Herceg Novom, najveći poraz su doživeli Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

PROČITAJTE JOŠ:

Lokalni izbori Herceg Novi

Na osnovu rezultata na 100 odsto obrađenih glasova, DPS osvojio je 22,8 odsto odnosno osam mandata. Trend pada DPS u Herceg Novom ovom rezultatom je nastavljen, jer su sa 31 odsto na lokalnim izborima 2017. godine spali na 24 procenta tokom parlamentarnih izbora 2020, a sada su pali za još skoro dva odsto.

- Advertisement -

Dobrim rezultatom ne može se pohvaliti ni Demokratski front, koji je sa 43 odsto sa parlamentarnih izbora iz 2020, kad je njihovu koaliciju predvodio Zdravko Krivokapić, pao na 19,47 procenata. Za DF je ovaj rezultat utoliko teži, jer je do sada, kako kažu upućeni u zbivanja u crnogorskoj politici, gradio imidž na osnovu bliskosti s zvaničnim Beogradom, odnosno SNS.

S druge strane Demokrate su uspele da poboljšaju rezultat iz prethodnog izbornog ciklusa za sedam procenata i da osvoje 27 odsto podrške. Ova stranka na lokalnim izborima nastupila je u koaliciji sa organizacijom „Novi pobeđuje“, koji je u crnogorskoj javnosti prepoznat kao pokret koji podržava premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića. Upravo udruživanje sa ovim pokretom je omogućio bolji rezultat Demokrata.

Lokalni izbori Herceg Novi
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Značajno bolji rezultat je ostvarila i URA Dritana Abazovića koja je osvojila 7,7 odsto glasova, što je napredak za skoro 2 procenata u odnosu na parlamentarne izbore u avgustu 2020.

Lokalni izbori Herceg Novi
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novska lista osvojila je 19,7 procenata, odnosno 7 mandata, dok je Prava Crna Gora Marka Milačića osvojila 4,4 procenata glasova.

Samim tim, koalicija oko Demokrata, Novska Lista, Prava Crna Gora i URA mogu da formiraju vlast bez do sada velikih DPS i DF.

SourceNova RS

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu