LUDILO U CRNOJ GORI: Milo Đukanović nije zakoniti predsednik

Obavezno pročitajte

Bivši kandidat za prvog čoveka države tvrdi da izborna komisija nije imala kvorum prilikom proglašenja predsednika
Aktivni učesnik u političkom životu Crne Gore, bivši kandidat za predsednika države, Vasilije Miličković iz Podgorice, tvrdi da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović na toj funkciji – nezakonito!

On za to optužuje Ustavni sud Crne Gore koji se „pročuo“ po nizu skandala čiji spisak postaje ovih dana sve duži…

– Dvojica sudija Ustavnog suda Miodrag Iličković i Milorad Gogić kroz izdvojeno mišljenje nepristrasno su utvrdili činjenice – neoborive i lako dokazivu istinu da Državna izborna komisija nije imala kvorum za proglašenje Mila Đukanovića za predsednika Crne Gore – kaže Vasilije.

- Advertisement -

U pismu upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću on navodi da „većinu u DIK-u kontroliše Đukanović, pa će oni ako je potrebno da tvrde da su 2+2 =5“!

– Međutim, kad uložite žalbu Ustavnom sudu u kojem sedi četvoro sudija koje je Milo instalirao, potvrdiće odluku DIK-a, s tim što će dvojica sudija Iličković i Gogić izdvojiti mišljenje da su 2+2=4 kao u mom slučaju, ali konačna presuda Ustavnog suda je da 2+2 nije 4 već 5. To je vladavina prava u Đukanovićevoj Crnoj Gori, to se konstantno dešava i takve se presude štampaju iz Đukanovićevog suda.

To je ujedno dokaz da su DIK i sudije Ustavnog suda – Milo Đukanović. Tvrdim da je besmisleno njima se obraćati i njihove odluke razmatrati i prihvatati to su činjenice koje se lako dokazuju. To znači da je Milo Đukanović lažni predsednik Crne Gore, da je nelegalni i nelegitimni predsednik države i da ga tako treba tretirati – kaže Miličković.

On naglašava da se Đukanović i Ustavni sud ponašaju bahato pa se čudu načuditi ne može da pravnici i ministar pravde Leposavić nemaju valjani pravni odgovor na nasilje DPS-ove većine u DIK-u i Ustavnom sudu i na nelegitimnog predsednika Crne Gore.

– Gospodine Krivokapiću, siguran sam da postoji adekvatan pravni odgovor ovom nasilju DPS-a. U svakom slučaju hitni referendum da se imenovanja sudija, tužilaca, sudskog saveta i donošenje svih zakona prostom većinom (izmene amandmana 4) je lagani izlazak iz ove blokade, jer ne postoje stotine miliona evra da privolite 10 Milovih poslanika da dosegnete 2/3 ili 3/5 većinu u Skupštini Crne Gore.

Kohabitacija sa Đukanovićem je najgore moguće rešenje pogubno za Crnu Goru – tvrdi Miličković poput mnogih poslanika u Skupštini Crne Gore, koji o tome glasno govore, baš kao i građani koji su ih doveli u skupštinske fotelje

Sourcenovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Snažna poruka Orbana: Ako EU uključi Ohridski sporazum u poglavlja – bićemo uz Srbiju

Predsednik mađarske vlade Viktor Orban izjavio je danas da ukoliko Evropski savet uključi Briselski i ohridski sporazum u pregovarački...

Još priča na sličnu temu