MILIONI NA GONDOLI: Ekstremno plaćeni posao na Zlatiboru! Cifre od koje se vrti u glavi!

Obavezno pročitajte

Umesto uvodnika

Uvek ima posla, za onog ko hoće da radi. Često ćemo čuti tu rečenicu u našoj državo, što istini za volju i jeste istine. Pošten čovek može da nađe posao za minimalac i da živi od toga. Ali avaj. Izgleda da ima posla i da se zaradi preko milion dinara mesečno. U Srbiji. Na Zlatiboru. Kod Bojane Božanić na Gondoli. Inače bivše poslanice u Skupštini Republike Srbije kao članica Demokratske stranke Srbije. Danas je članica Zdrave Srbije.

- Advertisement -

Ugovor

Naša redakcija je došla do ugovora usluge agencije za angažovanje radnika između JP Gold Gondola Zlatibor koju zastupa Bojana Božanić i TRANSLY DOOO koji zastupa Miljana Urošević, koja se u ugovoru u daljem tekstu označava kao izvršilac.

Mnogo je kume

Ono što para oči i uši jeste plata u ugovoru za jednog radnika, čiji je iznos u periodu od 12 meseci iznosi 13.565.898.12 dinara bez PDVa, tj. 19.879.077.2 sa PDVom. Što će reći da je jedna mesečna plata za jednog jedinog radnika mesečno gotovo milion i po dinara.

Pritisci na novinare

Omladinsko udruženje novinara Srbije je bilo pod velikim pritiscima da ne objavi deo ugovora koji i jeste najznačajniji a to je plata, jer ne postoji čovek u Srbiji koji neće sebi postaviti pitanje koji posao mesečno može da košta gotovo milion i po hiljada dinara. Čak i onima kojima mašta daleko doseže, teško je da mogu da se sede nekoga od takvih poslova, kada je u pitanju Srbija.

Narod je u neverici zbog cena na Zlatiboru

Odavno je poznato svima da je planina Zlatibor, postala jedna od najposećenijih kada je u pitanju vladajuća kasta i da su cene astronomske kada je u pitanju prosečan građanin Srbije. Cene su kao u centru Njujorka gde kafu piju radnici sa berze. Dovoljno je reći da su cene veće u prestonici, a staro nepisano pravilo jeste da su u prestonicama uvek najveće cene.

Tako je recimo za običan kapućino u većini beogradskih kafića potrebno izdvojiti od 150 do 200 dinara, ali na Zlatiboru isti napitak uglavno košta oko 250 dinara. To dokazuju i sveži, januarski računi sa ove planine. Topla čokolada košta 370 dinara, što je takođe znatno više nego što je to slučaj u Beogradu gde se najčešće kreće od 200 do 300 dinara. Cena kisele vode u flaši od 0,75 litara košta čak 370 dinara!

I cena hrana je daleko od povoljne – tako ćete za porciju kupus salate morati da izdvojite čak 320 dinara, a za šopsku salatu 400! Naplaćuje se čak i somun i to 100 dinara po parčetu!

Cene mesa su takođe visoke, pa je recimo porcija ćevapa sa kajmakom 950 dinara, dok Karađorđeva šnicla košta 1240 dinara, a bečka šnicla 960 dinara. Ovo znači da će za ručak za troje vaš novčanik biti lakši za čak 8. 710 dinara!

Računi sa Zlatibora
Računi sa Zlatibora Foto:Privatna arhiva

Ako se pak odlučite za nešto jeftinije specijalite kao što su palačinke, ni oni nisu jeftini. Tako je cena slanih, pohovanih palačinki gotovo 700 dinara, a porcija najobičnijeg pomfrita 340 dinara.

Bunt građana

@itsmesanjaa #fypシ #fyp #viral #zlatibor ♬ original sound – itsmesanja

Takođe, društvenim mrežama se gomilaju ovakvi i slični snimci gde se građani Srbije revoltirani cenama na Zlatiboru, na posprdan način obraćaju javnosti u vezi cena na pomenutoj planini.

Zlatibore pitaj Bojanu

Zlatibore, a ti pitaj Bojanu Božanić da li je ceo Zlatibor uređen tako da bi se uzak krug ljudi bogatio i sticao neverovatan profit, gde bi se dešavale bahanilije, gde bi ugovor za jednog radnika iznosio gotovo 20 miliona dinara za 12 meseci. Zbog čega i kome je ovo pravljeno? Kada će se mali čovek pobuniti protiv nepravde koja mu se svakodnevno dešava i koja mu uskraćuje to da ne može da ode na svoju planinu, planinu iz zemlje u kojoj je rođen a da pri tome nije neko ko je ekstremno bogat ili ekstremno nesavestan, jer ovakve cifre, ruku na srce i za bogate ljude su prevelike a ne za siromašnog radnika. Zlatibore, pitaj Bojanu, dok ne bude kasno.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Građani zbog inflacije počeli da jedu manje

Zvanični statistički podaci jasno ilustruju da je, usled negativnih efekata inflacije, u Srbiji od početka godine nastupio realni pad...

Još priča na sličnu temu