4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

MILENKOVIĆU KOJI JE RAZOTKRIO JOVANJICU UGROŽEN ŽIVOT: Crta mu se meta na čelu zato što je bio častan!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U toku je provera ozbiljne informacije da je ugrožen život načelniku Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodanu Milenkoviću, koji je otkrio slučaj Jovanjica“, izjavio je advokat Zdenko Tomanović.

On je u emisiji Iza vesti na N1 kazao da je tu informaciju dobio od Milenkovića, koji je to prijavio, i da je u toku prikupljanje informacija.

Tomanović, čija advokatska kancelarija pruža pravnu pomoć Milenkoviću i njegovom kolegi iz odeljenja Dušanu Mitiću, kaže da se dvojici policajaca „crta meta na čelu“.Zdenko Tomanović FOTO: Printscreen/YouTubeZdenko Tomanović FOTO: Printscreen/YouTube

- Advertisement -

– Kada vi kao rezultat kampanje dobijete ohrabrenje da u tabloidima na naslovnim stranama proglašavate načelnike odeljenja i borce protiv droge za „čistače“ nekih klanova, da su oni njihovi saradnici, vi im time crtate metu na čelu – rekao je on.

Dodao je da posledice „neprimerene, nezakonite i organizovane kampanje“ ne narušavaju samo čast, dostojanstvo i službenu poziciju Milenkovića i Mitića, već ugrožavaju i njihovu sigurnost.

Za predlog da se Milenković i Mitić prebace u odeljenje za ratne zločine kaže da je „ponižavanje institucija ove zemlje“.

- Advertisement -

Na konstataciju da taj predlog dolazi nakon intervjua prvooptuženog u predmetu Jovanjica 1, Predraga Koluvije, sa narodnim poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem, koji je i njegov branilac, Tomanović kaže da je taj intervju sam državni vrh afirmisao.Slobodan Milenković Senta FOTO: Printscreen/MUPSlobodan Milenković Senta FOTO: Printscreen/MUP

Za dvojicu inspektora kaže da su prikupili dokaze koje je prihvatilo tužilaštvo, a i sud na osnovu njih ocenio da postoji opravdana sumnja.

– U tom trenutku, u tom procesnom momentu, mora da važi pretpostavka nevinosti za okrivljene, ali ne može se generisati podrška javnost da se postigne potpuna saglasnost, da se podriva poverenje u policiju, inspektore, tužilaštvo i sam sud – naglasio je Tomanović.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti