16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

MILANOVIĆ UDARIO PO ZAPADNIM LICEMERIMA: Opasno šarlatanstvo! Ne moraju Švedska i Finska da menjaju ime u Ikea, ali neka kažu Amerikancima da reše ovo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Finska i Švedska ne mogu u NATO dok ne bude promenjen Izborni zakon u BiH i da do tada hrvatski parlament, kako je naveo, „ne sme da ratifikuje bilo čiji pristup NATO-u”.  On je novinarima u Zagrebu rekao da se o ulasku Finske i Švedske u NATO može razgovarati, ali smatra to „vrlo opasnom avanturom”. Podsetio je da formalno o ulasku tih zemalja u NATO ne može odlučiti sam, ali smatra to „vrlo opasnim šarlatanstvom”.

„Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo. Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel”, upitao je Milanović.

- Advertisement -

„Što se mene tiče, neka uđu u NATO, neka diraju besnog medveda penkalom u oko. Ali dok se ne reši pitanje izbornog zakona, dok Bakir Izetbegović ne bude nateran da promeni Izborni zakon, sabor ne sme ratifikovati ničiji pristup u NATO”, rekao je šef hrvatske države. On je to nazvao „istorijskim srebrnim metkom”.

„Meni je žao što se to slama na uzornoj državi kao što je Finska, voleo bih da oni nas podrže u našim problemima”, rekao je Milanović.

Balkanu „stop”, a Fincima ulazak „preko noći”, konstatovao je Milanović i istakao da je situacija u kojoj se nalazimo „grozna” u kojoj Bugarska i Rumija ne mogu u Šengen, Severna Makedonija i Albanija ne mogu da otpočnu pristupne pregovore s EU-om, „Kosovo nije priznato”, dok Finska može preko noći u NATO.

- Advertisement -

„Hoćete u NATO? Nema problema, taman imamo dovoljno vremena. Za Finsku je to vitalno pitanje, i za nas je hoće li u Hercegovini hrvatskog predstavnika birati Hrvati. E sad će to čuti ljudi koji inače ne bi čuli. Jer ovoga je dosta”, kazao je Milanović, preneo je „Indeks”.

Rekao je i da Hrvatska ne traži da Finska ili Švedska promene ime u Ikea, nego da samo kažu Amerikancima da se ovo reši.

„ Za mene je to vitalan nacionalni interes, države, nacije i naroda. Da BiH bude uređena država. Onda će Zagreb navijati da BiH bude u EU”, naveo je Milanović.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: