MILANKO ŠEKLER: U Evropi su svi glupi i zabranili proslave, a mi smo ovde pametni pa slavimo!

Obavezno pročitajte

Doktor Milanko Šekler, virusolog i mikrobiolog, izjavio je da ne zna koja je uloga Kriznog štaba u Srbiji.

Dodao je da za mišljenje o povećanju broja zaraženih od korona virusa „treba pitati politički deo to štaba“.

Šekler je za TV Prva rekao da je još od juna na snazi zabrana okupljanja na javnom mestu više od 500 ljudi, kao i da u merama piše da ako hoćete da prisustvuje više od tog broja morate da tražite mišljenje Kriznog štaba.

„Pitajte politički deo Kriznog štaba ako dođe do porasta novozaraženih, oni bolje znaju nego lekari za koje nisam siguran koja im je funkcija u Kriznom štabu i šta treba da rade„, rekao je Šekler. 

Televizijama je preporučio da ako žele da tačno informišu javnost, kada za par dana ili nedelja drastično bude porastao broj zaraženih, „treba da miksuju deset sekundi koncerta, deset sekundi iz bolnice“. 

Šekler je na pitanje o organizaciji dočeka Nove godine na trgovima rekao da je najopasnije kad neko „misli da sve zna“ i poveruje da sve može. „Dakle, u Evropi su svi bili glupi i zabranili su proslave, jer nisu znali da mogu da proslavljaju, a mi smo videli šansu da pružimo Evropi ono što ona neće, jer kod nas nema korona virusa i sve je super„, rekao je doktor. 

Govoreći o omikron soju korona virusa, ocenio je da se u Srbiji i okruženju gde broj vakcinisanih nije prešao 50 odsto ukupne populacije, može se očekivati veliki broj zaraženih, kao i da se očekuje manje hospitalizovanih nego pre, ali da će ih biti „dovoljno da napune ceo sistem“. Prognozu da je omikron poslednji soj, nazvao je previše optimističnom, jer još postoji i delta soj koji je jako prenosiv, ali da veliki broj mutacija daje nadu da neće svaka biti „u korist virusa“.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu