MILAN MOJSILOVIĆ: Za dve godine do 5.000 pripadnika specijalnih jedinica

Obavezno pročitajte

Načelnik Generalštava Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, rekao je da će u sredu biti objavljen konkurs za prijem pripadnika specijalnih jedinica i da će „projekat 5.000“ za popunu tih jedinica trajati dve godine.

On je kazao da Vojska Srbije ima 1.500 pripadnika specijalnih jedinica, a da je krajnji cilj da posle tri faze u naredne dve godine ima 5.000 specijalno obučenih i opremljenih vojnika, što je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Advertisement -

General je rekao da bi prva faza obuhvatila jedinice i nadogradnju uz povećenje brojnog stanja ;postojećih jedinica za specijalne operacije: ;63. padobranska brigade, 72. brigade za specijalne operacije i odred vojne polcije „Kobre“. ;Druga faza bi bilo formiranje tri bataljona za specijalna dejstva i dogradnja oklopno-izvidjačkog bataljona, a ;treća faza nadogradnja izvidjačkih jedinica u okviru Kopene vojske, rekao je načelnik Generalštaba.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu