MILAN MOJSILOVIĆ: Trenutno stanje u kopnenoj zoni bezbednosti

Obavezno pročitajte

Načelnik Generalšaba Vojske Srbije Milan Mojsilović je rekao da je u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administratvitnu liniju s Kosovom „trenutno stanje vojnički stabilno, ali nepredvidljivo“.

On je za RTS kazao sinoć da je tenutno stanje u u vojničkom smislu stabilno, ali je „kao takvo nepredvidljivo i opterećeno bezbednosnom krizom“ na teritoriji Kosova.

- Advertisement -

Ocenio je da to „lako može da se prelije na deo teritorije centralnog dela Srbije“, odnosno na kopnenu zonu bezbednosti, preneo je RTS.

Mojsilović je, upitan šta se dešavalo tokom sukoba u Banjskoj, rekao da nisu postojali „indikatori koji ukazuju da će se nešto krupno i tako komplikovano desiti“, i da je stanje bilo redovno.

Dodao je da su tokom jutra 24. septembra počele da stižu informacije o dešavanjima, povređenima, te da je uspostavljen kontakt za komandatnom Kfora…

„Stupili smo u kontakt sa vrhovnim komandantom… kao načelnik Generalštaba dobio sam zadatak – u potpunosti staviti pod kontrolu kopnenu zonu bezbednosti i u punom kapacitetu obezbediti administrativnu liniju preventivnim razmeštajem dela snaga Vojske Srbije“, naveo je Mojsilović.

Napomenuo da to naređenje nije neobično i da u skladu je s dešavanjima na terenu

„To nije bila puna borbenena gotovost Vojske Srbije“, kazao je on, u emisiji RTS u kojoj je gostovao i ministar odbrane Miloš Vučević.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO još od perioda kubanske krize

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine pretnja direktnog sukoba...

Još priča na sličnu temu