Mijailo Backović – jedna krajnje sporna sveštenička biografija

Obavezno pročitajte

Mijailo Backović – jedna krajnje sporna sveštenička biografija

Grubo mešanje sveštenika Backovića u politički život Crne Gore lobiranjem za predsedničku kandidaturu Vladimira Leposavića, samo je jedna od dimenzija njegovog delovanja koje je u potpunom neskladu sa pastirskom dužnošću koja mu je poverena.

- Advertisement -

Ovaj pasionirani ljubitelj skupocenih automobila ostao je upamćen kako, krajnje neprimereno obučen u trenerku i patike, ulazi u jedan luksuzni crnogorski hotel i odlazi u apartman sa, ublaženo rečeno, starletom Sorajom Vučelić, pri čemu su fotografije tog “druženja” odmah preplavile internet.
Međutim, upućeni kažu da Backović tada zapravo nije sam konzumirao zabranjeno voće, već je učinio nešto mnogo gore – podvodio je starletu episkopu Grigoriju Duriću!

I tu dolazimo do mogućeg objašnjenja cele ove složene operacije – ako se pretpostavi da je Leposavić, čija je supruga državljanka SAD i službenica američkog Ministarstva odbrane, favorit CIA na predstojećim izborima, onda boravak Backovića u SAD i lobiranje baš iz te zemlje ne može biti slučajno. Idemo dalje – za Grigorija nema sumnje da je američki favorit u SPC još iz vremena kada su ga službenici Stejt departmenta u depešama procurelim na Vikiliks nazivali “najmudrijom političkom životinjom u BiH”, a on se veoma intenzivno družio sa tadašnjom američkom ambasadorkom u Sarajevu. Znajući šta SAD misle o pravoslavlju i SPC, očigledno je da su Grigoriju namenile ulogu rušitelja njenog jedinstva po ugledu na ukrajinski scenario, a što je on u svojoj bolesnoj ambiciji da postane patrijarh i prihvatio.

Kada se sve ovo uzme u obzir, zaključak je da je Backović danas na usluzi Leposaviću kao što je bio i ostao Grigoriju, a sve u jednoj neslavnoj akciji “prostituisanja” srpskih nacionalnih i verskih interesa kod američkog gazde cele ove trojke.
Milan

Ostavite komentar

Najnovije objave

NENAD ČANAK NEZADOVOLjAN APANAŽOM KOJU JE DOBIO OD MILA ĐUKANOVIĆA

Nenad Čanak, denucirani agent RDB koji je u Miloševićevo vreme vođen kao operativna veza „Kobra“, trenutno je u izbornom...

Još priča na sličnu temu