14.4 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

MIHAJLOVIĆ: Napadaju me oni u čije vreme su nastali najveći energetski tajkuni

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je danas, odgovarajući na napade pojedinih opozicionih stranaka u vezi sa stanjem u EPS-u, da je zbog neodgovornosti i ugrožavanja energetske i nacionalne bezbednosti podnela krivičnu prijavu protiv v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, ministarka je podsetila da je u prethodnim godinama zbog kriminala i štete napravljene kompletnom elektroenergetskom sistemu podnosila prijave i protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića.

„Nemam nikakav problem sa time da me napada nekadašnji DSS, čije vreme na vlasti će ostati upamćeno kao vreme nastanka najvećih energetskih tajkuna i lobija u Srbiji, koji su zarad ličnih interesa imali ideju da postanemo isključivo uvozno orijentisana država, da ne proizvodimo električnu energiju, a zbog je čega država plaćala visoku cenu“, navela je Mihajlović.

- Advertisement -

Očigledno je, dodaje ona, „da su neki imali ogromnu finansijsku korist dok su građani Srbije živeli sa restrikcijama struje“.

„Ali je vreme kada su našu energetiku vodili tajkuni i lobisti prošlo. Kao i protiv Grčića, i protiv Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića je upravo ministarstvo koje sam vodila podnosilo krivične prijave. Nisam ćutala ni tada, kao što ne ćutim ni sada, nego radim svoj posao. Zajedno sa svim drugim energetskim subjektima uspeli smo da sačuvamo elektroenergetski sistem koji je bio pred kolapsom prošle godine, a protiv onih koji nisu radili kako treba podneli smo prijave kako bi snosili odgovornost“, rekla je Mihajlović.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti