16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

MIHAJLOVIĆ I GOJKOVIĆ: Treba preduzeti sve mere na zaštiti predsednika Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potpredsednice Vlade Zorana Mihajlović i Maja Gojković izrazile su danas zabrinutost zbog navoda da organizovana kriminalna grupa sprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakle da veruju da će državni organi učiniti sve da ga zaštite.

„Srbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera i svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se ispita i sankcioniše, i preduzmu sve mere da on bude zaštićen“, navela je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u saopštenju.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u odvojenom saopštenju ocenila je da navodi o planovima atentata na predsednika predstavljaju „ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednosti predsednika“.

- Advertisement -

„Pozivam sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje na rasvetljavanju svih činjenica. Verujem u profesionalnost i opredeljenost bezbednosnih službi da osujete ovakve namere i obezbede sigurnost i bezbednost predsednika, a time zaštite i državni pordak naše zemlje i spreče destabilizaciju zemlje“, naglasila je Gojković.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u petak da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti