26.8 C
Belgrade
subota, 12 juna, 2021

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: Pokušavali da pređu granicu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Carinici su na izlazu graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj ilegalnog prelaska granice četiri migranta koji su se sakrili u hladnjaču punu jabuka.

Mobilnim skenerom primećene su ljudske siulete zbog čega je tovarni deo kamiona otvoren.

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: Pokušavali da pređu granicu 1
FOTO: CARINA SRBIJE
- Advertisement -

Hladnjača domaće prevozničke firme je iz Srbije trebalo da preveze tovar svežih jabuka u Veliku Britaniju, ali su se u nju u nekom trenutku ubacila četvorica Avganistanaca koji su pokušali na taj način da pređu državnu granicu.

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: Pokušavali da pređu granicu 2
FOTO: CARINA SRBIJE

Na sreću, analizom slike dobijene na mobilnom skeneru, uočene su konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi, zbog čega je kamion otvoren i detaljno pregledan. Četiri migranta koja su se zatekla među jabukama, predata su policiji u dalju nadležnost, dok je vozilo sa robom pušteno u dalji redovan carinski postupak.

MIGRANTI SE SKRIVALI U HLADNJAČI PUNOJ JABUKA: Pokušavali da pređu granicu 3
FOTO: CARINA SRBIJE

Podsećamo da je krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno rizično, a za mnoge migrante može da bude i fatalno, jer mnogo vremena treba provesti u hladnom i skučenom prostoru pošto su željene krajnje destinacije ponekad udaljene i po više hiljada kilometara.

- Advertisement -

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da osujeti preko 1.300 migranata u pokušaju da skriveni u tovarima robe ilegalno pređu na teritoriju EU zemalja.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti