MIGRANTI PONOVO NAPALI U SRBIJI: Deca bežala od mladića (20)

Obavezno pročitajte

U Subotici je sinoć uhapšen dvadesetogodišnji Sirijac, zbog nasilja nad Subotičaninom, kako je okvalifikovano to delo. Posle hapšenja njemu je određeno zadržavanje od 24 sata, a nakon tog će biti priveden u prekršajni sud Subotice, uz prekršajnu prijavu.

Kako je potvrdila subotička policija, incident se dogodio u nedelju predveče oko 18 sati, kada je mladi Sirijac srušio na zemlju Subotičanina, kod gradskog klizališta, a posle tog prekršaja dao se u beg.

- Advertisement -

Na sreću, policijska stanica se nalazi odmah preko puta klizališta, pa je policija uspela migranta da spreči da pobegne.

Do incidenta je došlo kada je migrant sreo grupu od šest maloletnih dečaka, dobi oko 15 godina. Oni su od podvožnjaka kod Željezničke stanice, skrenuli prema centru, gde ih je kod klizališta migrant napao.

„Deca su utrčala u dvorište klizališta, ali ulazna vrata od garderobe su bila zaključana. Krenuli su preko ograde nazad na ulicu, ali jedan od maloletnih dečaka nije na vreme preskočio ogradu, pa ga je mladić Sirijac ščepao sa ograde i zatražio mobilni telefon. Dvojica drugara su se popela na visoko prizemlje policijskog objekta i zatražili pomoć policije, koja je odmah reagovala. Uhvatili su i savladali migranta nekoliko metara od praga policijske stanice, a na Hitnoj pomoći dečaku je sanirana ogrebotina na ruci”, priča izvor Kurira.

U centru Subotice, nakon protesta migranata na graničnom prelazu na Kelebiji, u petak noću, 7. februara, preko 300 migranata sa deset autobusa odvezeno je prema Prihvatnim centrima u Srbiji, ali mnogi su taksijem se vratili u centar Subotice.

U Prihvatnom centru Subotice trenutno barovi 93 migranta, a kako saznajemo od nadležnih u Prihvatnom, svake nedelje po jedna porodica ili nekoliko migranata odu do graničnog punkta, gde čekaju da vide hoće li biti na redu da tranzitno uđu u susednu Mađarsku, na putu ka zemljama u koje su se uputili.

Sourcekurir

1 COMMENT

  1. Nemojte tako, pa i migranti moraju negde da zive i da se razmnozavaju. Glasajte za Vucica i SNS ako zelite da im bude dobro u Srbiji…. mada bi bolje bilo da uopste ne izlazite na izbore.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu