MIGRANTI OTELI BESPOMOĆNOG DEKU (77): Satima ga vodili kroz šumu, pištolj sa prigušivačem i…

Obavezno pročitajte

Migranti divljaju po Balkanu

Veliki strah, ogromna napetost od ilegalnih migranata koji već godinama tumaraju zapadom Imotske krajine, u poslednja tri dana dostigli su vrhunac kada su dvojica migranata u nedelju oteli 77-godišnjeg Marijana Babića, iz sela Babići, prvog hrvatskog naselja s bosanske strane, piše splitska Slobodna Dalmacija.
Babić je, navode, otet na zemljanom putu, ilegalnoj graničnoj prečici nedaleko od malograničnog službenog prelaza.

Jedan od dvojice migranata je, kažu, imao pištolj sa prigušivačem i na lošem hvatskom jeziku je Babića naterao na dugu višesatnu šetnju kroz duboku neprohodnu šumu.

migranti,
- Advertisement -

Tri sata su, navode, dvojica migranata i Babić tumarali u radijusu od nekoliko kilometara, zahtevajući da ih dovede na lokaciju ucrtanu na topografskoj vojnoj karti.

Na karti je bio zabeleženo mesto na kojem su dvojica migranata trebalo da se nađu sa ostatkom migrantske ekipe. A kada su se migranti pronašli starom Marijanu su samo rekli da se okrene i ode.

Marijanov unuk je za Slobodnu Dalmaciju ispričao da mu je deda, na sreću, prošao bez povreda, nisu ga dirali, već su samo od njega tražili da im bude vodič u gustoj šumi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu