MIGRANT SA NARODNIM PATROLAMA: Došao sam da ostanem

Obavezno pročitajte

Migrant i narodne patrole

Srbin.info i Narodne patrole su obišli na Suvoj planini, u Divljanima, prihvatni centar migranata, koji je nekada bio dečje odmaralište.Po rečima meštana iz Bele Palanke kada je počela vanredna situacija sa kovidom, država je uz pomoć vojske i policije noću, bez ičijeg pitanja, dovozila ovde migrante vojnim kamionima.

– Od Niša, pa do Palanke sve iritira to da za našu decu nema, a za emigranti ima para, u razgovoru sa novinarom Srbin.info, Dejanom Petrom Zlatanovićem, rekao je novinar NIN-a, Dragan Jovanović, komentarišući celu situaciju oko smeštaja emigranata u Divljanima, dodajući da emigrantima svakodnevno hranu donose pripadnici Vojske Srbije.

- Advertisement -

Došao sam da ostanem

– Zaustavio sam četvoricu migranata. Svi su poreklom iz Avganistana. Na pitanje zašto su došli u Divljanima prva dvojica nisu hteli da odgovore, samo su nastavili dalje ne odgovorivši ni na potpitanje zašto su ovde kada u Avganistanu više nema rata, rekao je za Srbin.info Ilija Vuksanović, pripadnik narodnih patrola dodavši da je ipak, na to potpitanje, od jednog od drugih dvojice Avganistanaca, dobio odgovor:

– Došao sam da ostanem ovde, rekao mi je on. Posle toga su došli neki ljudi iz Sekreterijata za izbeglice te su sprečili da dalje razgovaram sa migrantom.

A šta se sve desilo u Divljanima i zašto je policija legitimisala ne samo pripadnike narodnih patrola već i novinare Dejana Petra Zlatanovića i Bojana Savića, uprkos tome što su bili obavešteni da spomenuti novinari samo izveštavaju o situacijiu vezi migranata na Suvoj planini, pogledajte u video prilogu iznad pa o svemu donesite svoj valjani sud.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu