26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

MIĆA I DALJE U EPS-u: Osnovao kancelariju i stavio se na njeno čelo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nekadašnji v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, Milorad Grčić dobio je novu funkciju u tom preduzeću.

Iako se očekivalo da će, kao najodgovorniji za energetski kolaps u državi napustiti ovu državnu firmu, to se nije dogodilo, piše list Nova.

- Advertisement -

Tog 12. decembra 2021. godine Srbija je doživela energetski kolaps. Zbog manje od 30 centimetara snega na desetine hiljada građana Srbije ostalo je bez struje, jer su u kopovima Rudarskog basena Kolubara umesto uglja kopali blato.

Grčić je odmah pozvan da preuzme odgovornost, ali se njegovo podnošenje ostavke pretvorilo u sagu koja je trajala punih mesec dana. Tek 12. januara, Grčić javno saopštava da napušta mesto v.d. direktora EPS-a na kom se nezakonito nalazio pune četiri godine.

Kako saznaje „Nova“, Grčić je istog dana kad je podneo ostavku osnovao i novu kancelariju EPS-a kojom danas upravlja.

- Advertisement -

U pitanju je Kancelarija EPS-a za saradnju sa lokalnim samoupravama u kojoj je imenovao sebe za rukovodioca.

Sudeći po onome što se može pročitati u dokumentima, kancelarija će biti angažovana, između ostalog, na izradi predloga sponzorstva i donacija  za lokalnu zajednicu. Zaduženje kancelarije će, takođe, biti i „stimulisanje razvoja saradnje sa gradovima i opštinama i društveno odgovornog poslovanja“.

Pored Grčića, u kancelariji je zaposleno više od 10 njegovih saradnika.

Podsetimo, krajem prošle godine, Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo je protiv njega krivičnu prijavu. U prijavi, do koje je došao list „Nova“, navodi se da je bivši direktor EPS-a, u periodu od oktobra do decembra, naneo državi štetu od preko 500 miliona evra i ugrozio njen bezbednosni sistem.

BONUS VIDEO

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: