7.7 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

MERKELOVA: Tačno je, Srbija vakciniše brže

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nemačka kancelarka Angela Merkel spomenula je sinoć Srbiju, u intervjuu javnom servisu ARD, koji je bio posvećen vakcinaciji protiv koronavirusa.

Na konstataciju novinarke da Srbija vakciniše brže od Nemačke i da li je problem ako su zemlje izvan EU u tome brže, Merkelova je odgovorila da je tačno da Srbija brže vakciniše.

Ona je navela i da Srbija vakciniše kineskom vakcinom.

- Advertisement -

„Srbija vakciniše brže, kineskom vakcinom. Mi smo uvek govorili da je svaka vakcina koja dobije dozvolu Evropske agencije za lekove (EMA) dobrodošla. Razgovarala sam sa ruskim predsednikom o tome, i čula danas dobre vesti o ruskoj vakcini. Svaka vakcina je dobrodošla u EU, ali će biti prihvaćene samo one koje daju sve potrebne podatke EMA”, rekla je Merkelova, preneo je Tanjug.

Ona je ukazala da Evropska komisija nije želela da preuzme odgovornost nad vakcinacijom, jer je u prošlosti politika morala da preuzima odgovornost, što ovaj put nije željeno.

„Borimo se za poverenje u vakcine. Do kraja trećeg kvartala, rekla sam i ranije, ćemo svim građanima ponuditi vakcinu”, naglasila je ona.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti