OD DANAS NOVE MERE: Oštre kazne za prekršioce i one koji ne nose maske!

Obavezno pročitajte

Nove mere i žešće kažnjavanje

Danas su stupile na snagu nove mere koje je predložio Krizni stab u okviru borbe protiv širenja epidemije virusa korona.

Nove mere koje je juče usvojila i Vlada Srbije vikendom podrazumevaju da neće raditi ništa sem apoteka, pumpi i prehrambenih prodavnica, a kazne za kršenje mera idu i do 300.000 dinara.

Od danas na snazi su sledeće mere:

– prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend;

– apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji;

– pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend;

– pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova.

– ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).

Time je radno vreme dodatno skraćeno za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.

Oni koji se ne budu pridržavali ovih mera treba da budu spremni na oštre kazne.

Nakon što je u novembru Skupština Srbije izglasala uvođenje novčanih kazni za kršenje mera, novi propisi podrazumevaju da će se za prekršaj sa 5.000 dinara kazniti fizičko lice ako se ne pridržava mera lične zaštite od infekcije.

Predviđena je kazna od 30.000 dinara ako lice odgovorno za primenu lične zaštite od infekcije ne obezbedi neposrednu primenu tih mera.

Novčanom kaznom od 300.000 dinara kazniće se pravno lice ako ne preduzme radnje i aktivnosti radi primene mera lične zaštite od infekcije i ako ne odredi lice odgovorno za neposrednu primenu tih mera. Sa 150.000 dinara kazniće se za taj prekršaj preduzetnik, a odgovorno lice novčanom kaznom od 50.000 dinara.

Podsetimo, za nenošenje maski predviđena novčana kazna je od 5.000 dinara za građane i između 30.000 i 300.000 dinara za pravna lica.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu