19.8 C
Belgrade
sreda, 4 avgusta, 2021

MENTOL KON: Ponovo preti vanrednim stanjem SRBIMA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Epidemiolog Predrag Kon kazao je danas da Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa neće dozvoliti da taj virus „nastavi masovno da se razmnožava, a da se ne preduzmu odgovarajuće mere“.

Kako prenosi agencija Beta, Kon je za Televiziju “Hepi” rekao da nije siguran da li će mere biti donošene “sa ili bez vanrednog stanja”.

- Advertisement -

Ovo je jedna u nizu zbunjujućih izjava članova Kriznog štaba. Podsećamo, on je pre tri dana izjavio da uvođenje vanrednog stanja u Srbiji za sada nije opcija i da se o tome ne razmišlja, odnosno da će od ponašanja građana zavisiti u kom će se pravcu razvijati epidemiološka slika.

kon,

Kon: Vanredno stanje za sada nije opcija

U tadašnjoj izjavi za RTS, rekao je i da u  narednim danima on očekuje da će doći do povećanja aktivnosti virusa i da će dnevno biti trocifren broj zaraženih, mada bi taj broj trebalo da bude ispod 200. Ipak, ta prognoza se nije obistinila, pošto je broj zaraženih juče stigao do 245.

Govoreći o sezonskom gripu, Kon je ocenio da će on nastupiti nakon novog talasa korona virusa, koji očekuje tokom novembra.

- Advertisement -

“Značajno je shvatiti da i jedna i druga bolest (sezonski grip i korona virus) naglo obaraju imunitet i na sličan način mogu da zakomplikuju situaciju”, kazao je on.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: