Mensurov brat optužen za pokušaj ubistva!

Obavezno pročitajte

Ardijan Ajdarpašić (21), rođeni brat učesnika „Zadruge 3“ Mensura Ajdarpašića u zatvoru je zbog pokušaja ubistva!

Naime, kako prenose crnogorski mediji, Ardijan je označen kao član ozloglašenog barskog klana, a Viši sud u Podgorici je u septembru 2019. potvrdio optužnicu protiv njega zbog osnovane sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina Vasilija Boškovića (28).

- Advertisement -

„Ajdarpašiću podgoričko Više državno tužilaštvo na teret stavlja da je izvršio ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, piše na fosmedia.me.

Prema navodima tužilaštva on je 5. maja oko 19 sati u barskom naselju Čeluga, u sportskoj kladionici „Olimp“, sa umišljajem pokušao da ubije Boškovića.

To je učinio, kako se navodi u optužnici, dok je Bošković sedeo i igrao na aparatu za igre na sreću, pa je iz pištolja ispalio više hitaca, od kojih ga je jedan pogodio u predelu leve natkolenice, nanoseći mu tešku telesnu povredu.

Ajdarpašić se predao policiji, u pratnji advokata, nekoliko sati nakon događaja. Policija je tada saopštila, između ostalog, da su i Bošković i Ajdarpašić prema njihovoj evidenciji bezbednosno interesantna lica.

Bošković je ranjen i 2016. godine, a hapšen je više puta zbog različitih krivičnih dela.

Mensuir Ajdarpašić, inače kik-bokser i model, u „Zadruzi 3“ nije spominjao porodičnu situaciju i to da mu je brat optužen za pokušaj ubistva.

U novembru 2019. godine Ardijan je podneo zahtev za sporazumno priznaje krivice, a proces je i dalje u toku. Inače, prema pisanju crnogorskih medija, Ardijan je označen kao osoba koja navodno sarađuje sa dva klana, a prema nezvaničnim informacijama, on je pripadnik grupe opasnog Alana Kožara.

– Ajdarpašić, prema policijskim evidencijama, blizak je Alanu Kožaru, vođi „barskog klana“, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slobodana Šaranovića“, prenele su crnogorske dnevne novine posle poslednjeg hapšenja Mensurovog brata.

Ardijan je prošle godine uhapšen i u Podgorici, sa Mustafom Edmondom, takođe poznatim policiji.

Hapšenje je usledilo nakon pretresa kuće Zorana Perovića koji važi za bezbednosno interesantnu osobu jer su, prema saopštenju Uprave policije, kod njih pronađeni pištolj „broving“ sa okvirom i sedam metaka, oko osam grama marihuane, devet mobilnih telefona, dva risivera za video-nadzor i drugi predmeti koji su predmet veštačenja. Sa pomenutim muškarcima tada su privedena još četiri lica, ali su posle kriminalističke obrade svi pušteni kući, osim Ajdarpašića i Edmonda, koji su sprovedeni u zatvor u Spužu kao ranije potraživana lica zbog nasilničkog ponašanja.

Sourcetelegraf

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu