MENJA SE ZAKON O LIČNIM KARTAMA: Evo šta će još pisati na njima!

Obavezno pročitajte

SKUPŠTINA Srbije počinje poslednju sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a na razmatranju je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti i drugi propisi. Promene su predložene zbog nedostataka u važećem zakonu i zbog obaveze koja proizilazi iz projekta Vlade „Stop birokratiji“.


Predlog je da se u lične karte doda podatak o adresi prijavljenog prebivališta, da se odredbe Zakona o ličnoj karti usklade s propisima o elektronskom dokumentu, a novina bi bilo i da se za lica starija od 16 godina lična karta može da se izda uz saglasnost samo jednog roditelja.

kart,
- Advertisement -

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, kojim se ta oblast usklađuje s propisima Evropske unije.

– Predlogom zakona daje se definicija poslovne tajne, odnosno precizira se koje informacije i pod kojim uslovima uživaju zaštitu kao poslovna tajna. Takođe, uređuje se pod kojim uslovima se pribavljanje, korišćenje i otkrivanje informacije koja predstavlja poslovnu tajnu, smatra zakonitim, a pod kojim uslovima se smatra nezakonitim – naveo je predlagač u obrazloženju.

Ranije je najavleno da će se na sednici, ukoliko poslanici prihvate, po hitnom postupku verovatno biti izmene Zakona o akcizama kojima će se politika akciza na alkoholna pića harmonizovati sa standardima Evropske unije.

Redovno prolećno zasedanje završava se u četvrtak posebnom sednicom na kojoj će poslanici postavljati pitanja članovima Vlade Srbije. U narednim mesecima mogu se očekivati vanredna zasedanja, sve do 1. oktobra, kada bi trebalo da počne redovno jesenje zasedanje.

SourceNovosti

Ostavite komentar

Najnovije objave

Preminuo mladić, pao na njega viljuškar u fabrici

Dvadesetčetvorogodišnji mladić Dalibor Krčelić preminuo je sinoć od povreda zadobijenih na radu u privatnoj topionici i valjaonici "Metalfer" u...

Još priča na sličnu temu