MEMEDOVIĆ ZAPLAKAO: Ne idite protiv prirode, da imamo gde da budemo i čemu da se vratimo!

Obavezno pročitajte

U novogodišnjem izdanju emisije „Sasvim prirodno“ na iznenađenje mnogih prikazana je kratka reportaža o selu Gornje Nedeljice koje je sada skoro pusto zbog navodnog dolaska u svetu ozloglašene kompanije Rio Tinto, zbog čega voditelj Jovan Memedović nije mogao da se suzdrži, te u jednom trenutku zaplakao.

Naime, Memedović je jedan segment svog novogodišnjeg specijala posvetio upravo dolini Jadra. Dok se vozio skoro napuštenim selom, voditelj nije mogao da se suzdrži, a da ne zaplače zbog kuća koje su uglavnom prodate i puste.

„Suze voditelja zbog prizora u selu Nedeljice, rasprodato, napušteno. Sve to na Rts-u emitovano“, napisao je jedan od korisnika društvenih mreža.

- Advertisement -

„Ne idite protiv prirode. Ja sam u selu Gornje Nedeljice i jedna za drugom kuće su prazne, traka, što znači da je to prodato i tu više nema nikog. Možete zamisliti koliko meni ovo teško pada, jer ja već 20 godina pričam jedno isto, a to je – ljudi ne napuštajte sela, držite se sela to nas je održalo, tamo je ono najvrednije što imamo. Nisam mislio da će mi krenuti suze, ali jesu“, rekao je voditelj.

Podsetimo, Memedović je početkom decembra objavio nekoliko snimaka razrušenih kuća i pustog sela koje je usnimio dok se vraćao ka Beogradu i napisao:

„Upravo smo u dolini Jadra završili snimanje novogodišnjeg specijala. I ovo bi trebalo da bude emisija o raznovrsnosti trpeze u našoj zemlji, ali gorak je hleb koji smo danas jeli“, napisao je Memedović i dodao:

„Mnogo je napuštenih sela i oronulih kuća po Srbiji, a sad i ovo. Više nije pitanje opstanka ili povratka selu, prirodi, već pitanje opstanka svega toga. Da imamo gde da budemo, da imamo čemu da se vratimo“.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu