Medvedev: Pregovori sa Ukrajinom još nisu potrebni, neprijatelj treba puzeći da moli za milost

Obavezno pročitajte

Pregovori sa Ukrajinom još nisu potrebni, neprijatelj treba, puzeći da moli za milost, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF, komentarišući pregovori o Ukrajini koji se održavaju u Džedi.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući navedeni sastanak, napisao je na Telegramu da je „teško osuditi želju za okončanjem rata“, ali da je „nemoguće raspravljati o tačkama Povelje UN, s obzirom da pored suvereniteta postoji i pravo nacija na samoopredeljenje“.

- Advertisement -

„Predlozi o miru imaju šanse za uspeh, ako se ispune tri ključna uslova: učešće obe strane u sukobu – čega nema, istorijski kontekst – to je da Ukrajina kao nikada nije postojao pre 1991, bila je deo Ruske Imperije i trenutna realnost – a ona je sledeća: Ukrajina je u fazi poluraspada, a deo njenih teritorija se vratio Rusiji. Taj posrednik koji je spreman da prizna ove očigledne stvari ima šanse za uspeh. Svi drugi – nikakve“, napisao je Medvedev.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov smatra da učešće predstavnika zemalja BRIKS-a (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika) na konsultacijama u Džedi može biti korisno – da se zapadni pokrovitelji Kijeva urazume.

Prema rečima Rjabkova, Rusija će u Džedi razgovarati o rezultatima konsultacija o Ukrajini sa partnerima iz BRIKS-a koji su učestvovali na sastanku, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu