MEDVEDEV ODGOVORIO BIVŠEM SEKRETARU NATO: Želite hipersonične udare na Evropu?

Obavezno pročitajte

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev komentarisao je izjavu bivšeg generalnog sekretara NATO slanju snaga Alijanse u Ukrajinu, uzvrativši pitanjem da li žele rat sa Rusijom i nuklearne napade na Evropu.

Povod za reakciju Medvedeva je izjava bivšeg generalnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena koji je rekao da bi neke zemlje Alijanse mogle samostalno da pošalju vojsku u Ukrajinu, u slučaju da na samitu u Viljnusu Kijev ne dobije realne garancije.

- Advertisement -

„Rasmusen ni ranije nije bio baš mnogo pametan, a sada je potpuno pao u doktrinarsku senilnost. U intervjuu za ‘Gardijan’ je izjavio da ukoliko Banderokrajina (Ukrajina) ne dobije poziv u NATO u Viljnusu, zemlje Alijanse mogu da pošalju tamo svoje trupe. Kao same, samostalno. Da li su pitali nešto stanovnike tih zemalja? Da li neko od njih želi rat sa Rusijom? Želite hipersonične napade na Evropu, je li? I šta o tome misli Ujka Sem? To će uticati i na njega“, napisao je Medvedev na Telegramu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu