26.5 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

MEDVEDEV: Moldavija može u EU samo kao deo nove Velike Rumunije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA- Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ne smatra mogućim direktno članstvo Moldavije u Evropsku uniju već samo stvaranjem „nove Velike Rumunije”.

„Moldavija je ušla u dugi red za ulazak u EU, razvučen decenijama. Srećno! Ali želite da idete brže. Stoga, drugi način da se dobije članstvo u EU postaje mnogo relevantniji, stvaranje nove Velike Rumunije”, napisao je on.

- Advertisement -

Medvedev tvrdi da zvaničnici Rumunije otvoreno tragaju za različitim mogućnostima „legalnog preuzimanja” Moldavije, prenosi TAS S.

On je optužio predsednicu Moldavije Maju Sandu da je „spremna da se odrekne državnosti u jednom potezu” jer, kako navodi, ima i rumunsko državljanstvo i obećana joj je visoka pozicija u „novoj Velikoj Rumuniji”, prenosi Beta.

„U pokušaju da zadovolje svoje nove gospodare, spremni su da se pridruže evropskim sankcijama protiv Rusije. Pa, neka pokušaju. U tom slučaju mogu biti sigurni da od nas ne da neće dobiti energente po visokoj ceni, nego ih neće dobiti uopšte”, zaključio je Medvedev.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti