MEDIJI: Vučić otkazao sve posete inostranstvu, danas s Lajčakom, sutra Vlada

0
23
Pasuljanske livade, 3. novembra 2022.- Predsednik Srbije Aleksandar Vucic izjavio je danas da nisu prvi put tek juce primecene letelice iznad kasarni srpske armije, te da je prvo usledilo nase upozorenje, jer, kako je rekao ne mozemo da dopustimo da neko spijunira nase kasarne.Na pitanje novinara tokom izvodjenja vezbe "Manevri 2022", sta cuva nebo Srbije, s obzirom na desavanja prethodnih dana, Vucic je konstatovao da ljudi obicno zive u vremenu od pre 20 ili 30 godina, a stvari su se znacajno promenile. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Sednica Vlade Srbije na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestiti članove vlade o situaciji na Kosovu biće održana sutra, objavili su beogradski mediji. Iz pres službe predsednika za popodne najavljen susret sa Miroslavom Lajčakom. Istovremeno, Tanjug javlja da je Vučić otkazao sve posete inostranstvu zbog situacije na Kosovu i Metohiji. Agencija se poziva na izvore u Predsedništvu Srbije.

Vučić će se, kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima predsednika, sastati sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom danas u 18.30 časova.

Kako je objavilo više portala, sednica Vlade sazvana je za subotu nakon najnovijih tenzija na severu Kosova i suspenzije regionalnog komandira Kosovske policije za Sever Nenada Đurića koju je sprovela Priština, kao i nakon razgovora Vučića sa tamošnjim Srbima koji su trajali cele noći u Beogradu.

Zbog suspenzije Đurića, predsednik Srpske liste Goran Rakić za subotu je zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Кosova na kome će predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, kako je rekao,“počev od njega lično, pa i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa“.

Generalni direktor Kosovske policije, na preporuku Policijskog inspektorata Kosova, suspendovao je regionalnog komandira Kosovske policije za Sever Nenada Đurića, zbog neostvarivanja zakonskih ovlašćenja i nesprovodjenja službenih odluka.

Đurić je juče izjavio da policija na severu Kosova neće sprovoditi odluku vlade u Prištini o podeli opomena Srbima koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice, jer je ta odluka „politička i usmerena protiv srpske zajednice“.

Ostavite komentar