MEDIJI: Poraz se bliži – kreditori gube poverenje u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Poraz Oružanih snaga Ukrajine kod Soledara u Donjeckoj Narodnoj Republici i očekivano oslobađanje Donbasa značajno su uticali na raspoloženje zemalja-kreditora Ukrajine. Kako piše italijanski portal politicamentecorretto.com, zapadne zemlje su počele da shvataju da bi vojni poraz Ukrajine mogao da se desi ranije nego što se očekivalo.

Autori teksta se pitaju da li će ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski uspeti da ispuni finansijske zahteve svojih kreditora, „pošto će projektovani prihodi njegove zemlje u 2023. godini biti 34,6 milijardi dolara, dok se rashodi procenjuju na oko 70 milijardi dolara“. Ova suma raste, zbog vojnih neuspeha ukrajinske vojske.

Istovremeno, portal primećuje da ukrajinske vlasti obmanjuju stanovništvo propagandom „o skoroj pobedi nad Rusijom i ekonomskoj stabilnosti zemlje“.

Kako je ranije objavilo ukrajinsko izdanje Liga.net, pozivajući se na podatke Ministarstva finansija, Ukrajina će 2023. godine stići na naplatu 17,9 milijardi dolara dfržavnog duga. Zelenski je pozvao Zapad da u potpunosti pokrije ukrajinski budžetski deficit 2023. godine.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu