13.5 C
Belgrade
sreda, 5 oktobra, 2022

MEDIJI PIŠU: Vučić odbio da prizna Kosovo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić u Americi

Srpska delegacija je tokom jučerašnjih pregovora, uz odlučno odbijanje predsednika Srbije da nema govora o priznanja Kosova i Metohije, uspela da iz predloga teksta sporazuma izbaci zahtev za priznanje Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Advertisement -

Prenosimo u celosti saopštenje za javnost Maria Spasića, generalnog sekretara Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost:

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost:

„Pregovori u Vašingtonu predstavljaju najvažniji spoljno-politički momenat u skorije vreme i dokaz su važnosti pitanja Kosova i Metohije za celu međunarodnu zajednicu. Interesovanje predsednika Donalda Trampa jeste dokaz spremnosti da se učini sve kako bi KiM dobilo priznanje Republike Srbije i kako više ne bi bio sastavni deo Srbije, što nije u skladu ni sa Ustavom ni sa Rezolucijom Saveta bezbednosti 1244. Predsednik Vučić je pokazao hrabro državničko držanje odbijanjem predloga domaćina u Vašingtonu da se Srbija i Kosovo međusobno priznaju i to jeste odgovorna spoljna politika u kojoj pretežnu ulogu imaju interesi Srbije i srpskog naroda. Važno je napomenuti i to da predsednik Vučić trpi ogroman pritisak jakih diplomatskih sila kako bi se Srbija odrekla KiM i žalosno je što se u toj borbi nalazi sam i neodgovorno je to što čitava politička scena Srbije nije uz njega, bez obzira na političke razlike za domaću upotrebu. Da zaključim, Vučićevo držanje u Vašingtonu predstavlja odgovornan odnos prema spoljno-političkim i pitanjima i interesima, gde ključnu ulogu imaju interesi Srbije“, rekao je Mario Spasić.

Mario Spasić
- Advertisement -

Mario Spasić, Foto: Alo!

Srpska delegacija je tokom jučerašnjih pregovora, uz odlučno odbijanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nema govora o priznanja Kosova i Metohije, uspela da iz predloga teksta sporazuma izbaci zahtev za priznanje Kosova i Metohije!

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp sastaće danas se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća.

- Advertisement -
SourceAlo
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti