Mediji objavili Bajdenovu ponudu, Ukrajina ne prihvata primirje

Obavezno pročitajte

Savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjasnio se protiv privremenog primirja na frontu, rekavši da bi to samo dovelo do nove faze neprijateljstava.

Svaki ustupci su kapitulacija i mi to nećemo dozvoliti ni pod kojim okolnostima. Privremeno primirje bi samo dovelo do sledeće faze rata u Ukrajini, napisao je Podoljak na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

- Advertisement -

Prethodno je švajcarski list „Noje ciriher cajtung“, pozivajući se na izvore, objavio da je američki predsednik Džo Bajden naložio šefu CIA da sazna da li su Rusija i Ukrajina spremne za pregovore.

Prema pisanju lista, SAD su ponudile Ukrajini da se odrekne 20 odsto teritorije u zamenu za mir, ali ta opcija navodno nije odgovarala ni Moskvi, ni Kijevu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je da su SAD predložile plan koji predviđa teritorijalne ustupke Ukrajine u zamenu za mir.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Suđenje Netanjahuu za mito i prevaru

Suđenje premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu po optužbama za korupciju, koje je nakon napada Hamasa 7. oktobra obustavljeno zajedno sa svim drugim...

Još priča na sličnu temu