36.5 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

MEDIJI KRIJU: Narod daje 4.000 evra plate radnicima firme koja je nadležna za deponiju u Vinči!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Beograđani isplaćaju prosečne plate od preko 4.000 evra mesečno zaposlenima u „Beo čista energija“ da ne rade apsolutno ništa.

Iako su odgovorni za upravljanje deponijom, ne samo što nisu sprečili požar, već nisu ni obavestili Beograđane da deponija gori i da je grad prekriven kancerogenim dimom koji ozbiljno ugrožava zdravlje ljudi i dece.


Umesto da se bave svojim poslom, izgleda su jedino posvećeni isisavanju novca iz beogradske kase.

- Advertisement -

Zato su Beograđani Suezu samo za upravljanje projektom prošle godine uplatili 8,4 miliona evra, a pravnim i finansijskim konsultantima dodatnih 4 miliona evra.

Svoje ciljeve nisu krili ni prilikom izrade ugovora za javno privatno partnerstvo, pa je u okviru prateće ugovorne dokumentacije ostala napomena: “Svi troškovi u RSD su troškovi vođenja Opex-a ili SPV-a koje treba naduvati”.

Zbog takvog odnosa će procenjena šteta od ove „pljačke veka“ biti preko milijardu evra u novcu, dok će šteta po zdravlje Beograđana biti nemerljiva.

- Advertisement -

Stranka slobode i pravde garantuje da će štetni ugovor sa „Beo čista energija“ raskinuti, a Beograđanima omogućiti čist vazduh i bezbednu reciklažu i odlaganje otpada – stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti