MEDIJI ĆUTE: Srpski đaci osmislili sajt kako bi pomogli najsiromašnijima!

Obavezno pročitajte

Učenička kompanija „Nova forte“ iz Niša pokrenuće sajt putem kojeg će pekare svakodnevno moći da oglašavaju podatke o neprodatim proizvodima, a gradjani će moći da ih kupe po sniženim cenama.

Tu kompaniju su formirali učenici prvog razreda Gimnazije „Bora Stanković“, da bi pomogli socijalno ugroženim gradjanima.

Učenica i direktorka marketinga kompanije „Nova forte“ Lara Tajem rekla je da će taj sajt biti pokrenut sredinom aprila ili najkasnije krajem meseca.

Lara Tajem, učenica i direktorka marketinga kompanije „Nova forte“

„Nakon što ih rezervišu putem sajta, gradjani će moći da odu u pekaru i kupe proizvod po sniženoj ceni. Svi proizvodi će koštati 40 dinara, bez obzira da li su prethodno koštali 200 ili 150 dinara“, objasnila je ona.

Tajem je dodala da će se nakon rezervacije, na sajtu automatski smanjivati broj proizvoda u ponudi.

„Ovim putem pomoći ćemo socijalno ugroženim gradjanima, ali i rešićemo problem bacanja viška neprodatog peciva u pekarama“, istakla je ona.

Učenička kompanija „Nova forte“ ima generalnog direktora, to je učenica Milica Stojanović, direktor proizvodnje je Strahinja Todorovski, koji je napravio sajt za oglašavanje pekarskih proizvoda, a Jana Nikolić je direktor finansija i zadužena je za saradnju sa pekarama i oglašavanje proizvoda.

Ana Veljković, profesorka Gimnazije „Bora Stanković“

Profesorka Gimnazije „Bora Stanković“ Ana Veljković rekla je da su učenici formirali dve učeničke kompanije – „Nova forte“ i „Eko Lim“.

„Nova forte“ će konkurisati za nagradu na republičkom takmičenju djačkih kompanija koje realizuje organizacija „Dostignuća mladih u Srbiji“.

SourceNiške

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAVEZ SRBA SLOVENIJE: Milica Đurđević nema podršku Srba iz regiona!

Savez Srba Slovenije oglasio se saopštenjem u kojem se kaže da Srbi u Sloveniji pomno prate poslednja dešavanja u...

Još priča na sličnu temu