7.7 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

MEDIJI BRUJE: Bogougodni diler droge Predrag Koluvija dao intervju Đuki!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladimir Đukanović, najodaniji podanik Aleksandra Vučića, inače i advokat prvooptuženog u aferi „Jovanjica“, Predraga Koluvije, napravio je za TV Objektiv intervju sa svojim štićenikom, koji je optužio Nebojšu Stefanovića za pokušaj ucene. Ovim skandaloznim intervjuom, pored toga što predstavlja pritisak državnog funkcionera na sudstvo, nastavlja se kampanja protiv Nebojše Stefanovića, kome se sada stavlja na teret da je ponudio Koluviji slobodu u zamenu da okrivi Andreja Vučića.

Objektiv, FOTO: PrintscreenObjektiv, FOTO: Printscreen

Rat Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića ne jenjava, već jača sve većim intenzitetom. Ovog puta, Vučić je preko svog pulena Đuke, iskoristio Koluviju, kojeg je nagradio dozvolom da se brani sa slobode, za novi udar na Stefanovića, a prvooptuženi za „Jovanjicu“ se svojski potrudio da obavi zadatak kako treba, ustvrdivši kako je sve montirano kako bi se izvršio državni udar i srušio Vučić..

- Advertisement -

– Oni su bili sigurni da ću pristati na njihovu ponudu. Da okrivim Andreja Vučića da radim za njega, a za Zvonka Veselinovića rasad. Rekli su mi da treba da kažem da je njegova proizvodnja u Vrbasu – prenosi tabloid Objektiv na sutrašnjoj naslovnoj strani.

Koluvija je pomenuo Dušana Mitića, koji mu se, navodno, predstavio kao načelnik operative UKP, te mu je tražio da to potpiše tužiocu.

– Rekao je, „ako ukažeš na nekoga ko je veći, jači od tebe, možeš da prođeš bez kazne“ – kazao je Koluvija svom advokatu, u svom stanu gde je intervju i napravljen.

- Advertisement -

Đukin štićenik tvrdi kako mu je traženo da pomene i Bratislava Gašića, direktora BIA, kako mu je nosio novac za crne fondove.

– Oni su smatrali da treba da kažem da su ti fondovi korišćeni da se drugim državama plati da povuku priznanje Kosova, što je poprilično ozbiljna stvar – ustvrdio je Koluvija.

On tvrdi, što je veoma čudno, kako je MUP znao šta se proizvodi na „Jovanjici“ i kako je direktno kabinet Nebojše Stefanovića bio obavešten o njegovim aktivnostima. Postavlja se pitanje, zašto bi MUP i Stefanovićev kabinet bili obaveštavani šta se radi na jednom poljoprivrednom dobru, sem ako tamo nije bilo nekih nelegalnih aktivnosti, jer to nije domen njihovog resora.Aleksandar Vulin okopava u Jovanjici; FOTO: PrintscreenAleksandar Vulin okopava u Jovanjici; FOTO: Printscreen

Koluvija, prenosi Objektiv, pominje i inspektora Slobodana Milenkovića, koji ga je uhapsio, i kaže da ga lično poznaje, te da mu je sređivao vizu za Hilandar.

– Milenković je, kada su me zaustavili na auto-putu, obavio telefonski razgovor, nakon kojeg je naredio da mi stave lisice i oduzmu telefone. Više puta sam iz razgovora policajaca koji su me oteli čuo da je Milenković u tom razgovoru dobio naređenje da me uhapsi. Iz njihovih razgovora sam saznao da je tada razgovarao sa nekim iz kabineta ministra unutrašnjih poslova – tvrdi Koluvija.

Intervju je skandalozan na više nivoa. Prvo, Koluvija je nedavno pušten da se brani sa slobode, dok traje sudski proces, sa obaveznim nošenjem nanogice, te se njegovi iskazi mogu smatrati iznošenjem stvari iz istrage. Đukanović, s druge strane, pored toga što je Koluvijin advokat, obavlja funkciju predsednika Odbora za pravosuđe Narodne skupštine i član je Visokog saveta sudstva, što predstavlja sukob interesa, jer može direktno da svojim političkim vezama utiče na proces u koji su uključeni visoki državni i stranački funkcioneri. Treće, Koluvija je iskorišćen od strane Vučića za obračun sa Nebojšom Stefanovićem, u čemu Objektiv, koji je nekad važio za Stefanovićev medij, najviše prednjači.

Sve u svemu, bilo koja strana da je u pravu, čitav slučaj ilustruje da je Srbija postala dubokokriminalizovana država otkako je Vučić preuzeo sve poluge vlasti u zemlji. Zato i ne čudi što se po stopi kriminala Srbija našla na drugom mestu od 44 evropske zemlje i na 39. mestu u svetu od ukupno 193 zemlje, prema izveštaju Globalne inicijative protiv organizovanog kriminala.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti