MATORA PRDARA OLBRAJT: Gnusni Srbi, izađite napolje!

0
444

Olbrajtova se povampirilia

BIVŠA državna sekretarka SAD, Medlin Olbrajt izjavila je danas u Komitetu za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD da tzv. Kosovo mora da bude u UN, a takođe se založila i za reviziju Dejtonskog sporazuma u BiH.

– Prošlo je više od dve decenije od intervencije američke vojske na Kosovu (i Metohiji) i naredne nedelje će biti obeleženo 25 godina od Dejtonskog sporazuma – počela je ona i rekla da smatra da je SAD ispravno reagovalo u oba slučaja.

Olbrajtova je podsetila i na zalaganja Džoa Bajdena na Balkanu u toku krvavih sukoba, te istkala da on „razume region“.

Takođe, izjavila je i da je potrebna nova regionalna strategija za Balkan.

– Na (tzv.) Kosovu, naš cilj je da to postane normalna država u UN, deo regionalnog međunarodnog sistema i sa svim međunarodnim pravima da brani „svoju terotoriju“. To ne sme biti predmet veta Beograda – izjavila je ona.

Ona tvrdi da je Balkan danas stabilan i podržala je put balkanskih država u EU.

Kaže da će Bajdenov tim podržati zemlje u tom putu, te je podsetila na negativne ekonomske posledice Balkana zbog virusa korona.

Rekla je i da Rusija i Kina vrše uticaj u regionu, a da je to pre svega slučaj u Srbiji, gde vlada „anti-zapadna propaganda“.

Istakla je i važnost borbe protiv korupcije u regionu.

Svi govornici danas su hvalili albanskog lobistu Eliota Engela, te insistirali na tome da „Srbija mora priznati lažnu državu Kosovo“ i da „Republika Srpska blokira napredak BiH“.

Ostavite komentar