MATIĆ: Dobio sam podršku Vučića da kleknem u Vukovaru

Obavezno pročitajte

Specijalni izaslanik predsednika Srbije Veran Matić izjavio je da je to bio njegov lični čin za koji je dobio i podršku predsednika, objašnjavajući zašto je danas kleknuo ispred spomen obeležja na Ovčari.

– To je moj lični čin, a posle svega sam dobio i podršku predsednika za taj čin. Imao sam potrebu da učinim nesto više od uobičajenog protokolarnog polaganja venaca, da naglasimo značaj ovogodišnje komemoracije, da napravimo jednu vrstu iskoraka koja bi predstavljala osnovu za nove iskorake – rekao je Matić za televiziju N1 i dodao:

– Izgradnja mira, citiram jednog hrvatskog autora, izgradnja mira je prljav posao, ne samo prljav posao ako se misli na to da ste klekli, pa ste se isprljali, nego vi primate na sebe odredjenu vrstu negativnih reakcija i vaših, i na drugoj strani. U javnosti kad pogledam komentare, ima jako puno onih koji pronalaze neki prostor za kritiku, za vredjanja, za nipodaštavanje – rekao je Matić.

U Vukovaru je obeležen Dan sećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Prvi put ove godine u Koloni sećanja je bio izaslanik predsednika Srbije Veran Matić, kao i potpredsednik hrvatske vlade iz redova srpske manjine Boris Milošević.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu