Masovni vazdušni udari na celoj teritoriji Ukrajine

0
45

Ruske snage nastavile su jutros masovne vazdušne udare po celoj teritoriji Ukrajine. Na meti su infrastrukturni objekti, elektrane, trafo stanice, prenosni elektro sistemi i železnička čvorišta.

U više oblasti Ukrajine tokom noći i u ranim jutarnjim časovima aktivirala se uzbuna za vazdušnu opasnost, prenose ukrajinski mediji.

Kako je preneo portal „Strana“, tokom noći vazdušna opasnost čula se u Odeskoj, Nikolajevskoj, Harkovskoj oblasti, kao i u delu Zaporoške oblasti koju kontrolišu kijevske snage.

U ranim jutarnjim časovima sirene su se upalile u Černigovskoj, Sumskoj, Poltavskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine koje su takođe pod kontrolom Kijeva.

Nakon što je vazdušna opasnost proglašena praktično na celoj teritoriji Ukrajine, eksplozije su se čule i u Dnjepropetrovsku, saopštio je ukrajinski „Peti“ kanal.

U kijevskoj oblasti posle jutrošnjih vazdušnih udara počela su isključenja električne energije.

Od jutros u Nikolajevu i celoj oblasti nestalo struje. Ruski izvori tvrde da je posle jutrošnjih udara onesposobljen kompletan elekro sistem u Nikolajevskoj oblasti.

Slična situacija je u više regiona na zapadu Ukrajine.

Za sada nema preciznih informacija koji objekti su pogođeni.

Ukrajinski mediji javljaju da je u Odeskoj oblasti pogođen objekat ukrajinske energetske infrastrukture.

Takođe, eksplozije se čuju i u Hemljnickoj oblasti, kao i u Dnjepropetrovsku, Rovnu i Lucku.

Mediji javljaju i da je ukrajinski PVO aktivan i u Kijevskoj oblasti.

Sirene se čuju u Ivano-Frankovskoj, Ternopoljskoj, Rovnenskoj, Volinskoj i Černovickoj oblasti, a gradonačelnik Hmeljnickog i prvi ljudi navedenih oblasti objavili su upozorenje i na svojim Telegram kanalima.

Kako je saopštio servis „Vazdušne opasnosti u Ukrajini“, sirene se oglašavaju i u Zakarpatskoj i Lavovskoj oblasti.

Ostavite komentar