Masovni ruski raketni napadi širom Ukrajine, Zaporožje ostalo bez struje

Obavezno pročitajte

Rusija je raketama gađala mete širom Ukrajine, od Harkova na severu, preko Odese na jugu, do Žitomira na zapadu.

Na meti napada u Harkovu i Odesi su zgrade i infrastruktura, sa prekidima u snabdevanju strujom u nekoliko oblasti. Prijavljeni su i napadi na Kijev, piše BBC.

- Advertisement -

Snabdevanje strujom u nuklearki u Zaporožju, koja je pod kontrolom Rusije, takođe je prekinuto.

Sve su jače i borbe za istočni grad Bahmut.

Hitne službe su u zapadnim i južnim oblastima Kijeva, gde su se, prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, desile eksplozije.

On je kazao da gore automobili u dvorištu jedne stambene zgrade i pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

Na meti velikog raketnog napada bilo je i energetsko postrojenje u Odesi, što je dovelo do prekida u snabdevanju električnom energijom, naveo je guverener Maksim Marčenko. Pogođene su i stambene oblasti, ali prema njegovim rečima, nisu prijavljene žrtve.

„Grad Harkov i region bili su na meti oko 15 napada, uključujući i ključna infrastrukturna postrojenje i stambene zgrade“, kazao je šef regionalne uprave Oleg Sinjegubov.

Nuklearni energetski operator Energoatom rekao je da je zbog napada na nuklearku Zaporožje, najveću u Evropi, prekinuta veza između postrojenja i ukrajinskog sistema električne energije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu