15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

MASKE PADAJU: Član Trampovog tima za koronu podneo ostavku, bio skeptičan oko mera!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Naučni savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, dr Skot Atlas, poznat po tome što je bio skepstičan prema uvođenju mera za suzbijanje korona virusa, podneo je ostavku.

Zvaničnik Bele kuće potvrdio je da je neuroradiolog sa Univerziteta Stanford podneo ostavku na kraju privremenog angažmana u američkoj adminstraciji oko virusa korona.

Vest o ostavci potvrdio je i Atlas u objavi na Tviteru.

- Advertisement -

On je u pismu ostavke naveo da ne može da zamisli trenutak u kojem su nauka koja štiti i naučna debata hitnije.

Atlas se pridružio timu Bele kuće tokom leta, a dolazio je u sukob sa najvišim vladinim savetnicima za korona virus, uključujući dr Entonija Faučija, koji su tražili oštrije epidemiološke mere.

​Kritikovao je mere nošenja zaštitnih maski, a pre samo nekoliko nedelja na Tviteru je, povodom uvođenja novih mera u Mičigenu, pozvao građane da se suprotstave toj odluci.

- Advertisement -

On se glasno protivio sveobuhvatnim politikama zaključavanja nametnutim širom SAD-a na državnom i lokalnom nivou.

U svojoj ostavci, rekao je da su on i kolege istraživači „identifikovali i rasvetlili štetu dugotrajnog zaključavanja, uključujući i to da one stvaraju masovne gubitke u fizičkom i psihičkom zdravlju i da uništavaju porodice.

Univerzitet Stanford distancirao se od stavova profesora, ističući u saopštenju da je „izneo stavove koji nisu u sladu da pristupom univerziteta u odgovoru na pandemiju“.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti