4.4 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

MAŠALA: Kisićeva mlati više od 300 000 dinara mesečno, plus dodaci!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, prema dostupnim podacima Agencije za sprečavanje korupcije, na mesečnom nivou zaradi oko 270.000 dinara, na brojnim funkcijama koje obavlja, a koje je prijavila Agenciji. No, ako uzmemo u obzir i tvrdnju Milana St. Protića da članovi Kriznog štaba, čiji je deo i Kisić Tepavčević, mesečno primaju 400.000 dinara, onda ministarkini prihodi dostižu skoro neverovatnih 700.000.

Tako se može videti da je Vučićeva ministarka, čiji brat Bojan Kisić i sa njim povezane firme od države dobijaju ugovore vredne više od 40 miliona evra otkako je SNS preuzela vlast u Srbiji, prijavila prihode na četiri radna mesta od pet koje obavlja.

U Fondu za razvoj Republike Srbije, u kojem obavlja funkciju člana Upravnog odbora, Kisić Tepavčević mesečno zarađuje 58.000 dinara. Kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Vučićeva pulenka mesečno inkasira 30.000 dinara.

- Advertisement -

U istom zvanju, samo na beogradskom Medicinskom fakultetu, ministarka prima 147.025,87 dinara, dok na projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na Medicinskom fakultetu u Beogradu dobija 37.051,02 dinara.

Interesantno, prema izveštaju Agencije, Kisić Tepavčević ne prima platu kao ministarka u Vladi.

Dakle, za ministarku, ali, bogami, i njene rođake i porodicu, koje je dobro uhlebila, kako su mediji već pisali, nema zime. Dok oni za koje je zadužena da brine jedva krpe kraj sa krajem, dok siromaštvo u Srbiji cveta, a institucije socijalne zaštite i staranja su urušene, Kisić Tepavčević za mesec dana zaradi koliko srpski siromasi za više od dve godine. 

Darija Kisić Tepavčević sa Svetlanom Cecom Ražnatović, FOTO: Printscreen
- Advertisement -

Podsetimo, novčana socijalna pomoć od 1. aprila 2021. za pojedinca odnosno nosioca prava u porodici iznosi 8.781,00 dinara.

Takođe, treba napomenuti da je Kisić Tepavčević i član tzv. Kriznog štaba, čiji članovi, prema tvrdnjama Milana St. Protića, mesečno zarađuju 400.000 dinara.

– Članovi Kriznog štaba dozvoljavaju sebi da ih svakodnevno ponižavaju i da im jasno govore da to što oni misle, znaju i predstavljaju ne znači ništa, zato što imaju 400.000 dinara mesečno. Sve to što ti ljudi imaju, diplome, karijere, titule i znanja košta 400.000 dinara mesečno – kazao je Protić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti