MAROVIĆ PROGOVORIO O SVEMU: „Nijedan Marović neće zaboraviti da je Amfilohije bio tu kada su svi otišli od mene“

Obavezno pročitajte

Marović progovorio posle dugo ćutanja

Bivši visoki državni i funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović, koji je pravosnažno osudjen kao šef kriminalne grupe, izjavio je da bi glasao za bolju DPS, a da bi ona bila bolja potrebno je da dodje do promena.

On je rekao da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) kanonska crkva u Crnoj Gori i da je crnogorsko-primorska mitropolija simbol Crne Gore i da Zakon o slobodi veroispovesti treba povući, te da su zahtevi vlasti neozbiljni i tragični.

- Advertisement -

Naveo je da je sličan zakon Zakonu o slobodi veroispovesti planiran i ranije, ali da je povučen kada su se protiv njega pobunili on i bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

On je podsetio da je mitropolit MCP Amfilohije vodio njega i Djukanovića da dobiju blagoslov patrijarha Pavla i da je imao razumevanja za brojna politička i javna pitanja.

„Nijedan Marović neće zaboraviti da je Amfilohije bio tu kada su svi otišli od mene“, kazao je Marović i dodao da ga je on posetio u zatvoru dva dana nakon što je uhapšen.

marović,

Marović je rekao da sukob Djukanovića sa SPC proističe iz njegove ideološke pozicije i političkog plana, jer smatra da će na taj način zaokružiti crnogorski identitet i državu i to u toj interpretaciji da je Crna Gora samo crnogorska i onih gradjana koji su Crnogorci i glasaju za DPS.

On navodi da to nije onaj isti DPS već je sada Milov DPS i da je možda do toga došlo zato što je Đukanović sada okružen onima koji ne mogu da mu se suprotstave.


„Milo je dvostruka ličnost. Ono što njemu može, drugome ne može. Više puta mi je znao reći da je bolje mom sinu da ne radi sa državom. Ja sam u to verovao, a on potpisuje koncesije svom sinu za mini hidroelektrane“, istakao je Marović.

Marović je na pitanje za koga bi glasao na izborima kazao da smatra da je sada trenutak da se kroz promene dodje do mirnije i perspektivnije Crne Gore i da su potrebni novi ljudi koji bi to izneli.

„Glasao bih da je DPS bolji, a da bi DPS bio bolji mora da se desi da se Crna Gora promeni. Mi smo 30 godina bili na vlasti“, istakao je Marović.

Marović navodi da bi potpisao proglas koji je saopštio nosilac liste „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, jer on pruža ruke pomirenja, i da smatra da je opoziciona ponuda zrelija od one koje nudi vlast.

„Ne može se prošlost pomirit, ali može biti pomirenje za budućnost. Ovi izbori su izbori za pomirenje, da bi naredne generacije živele bez trauma…da se Crna Gora oslobodi i bude važnija od svakog pojedinca“, zaključio je Marović.

Bivši visoki državni i funkcioner DPS-a Svetozar Marović, koji je pravosnažno osudjen kao šef kriminalne grupe, oglasio se javno prvi put od kada je nedostupan crnogorskim državnim organima, uživo preko instagram profila odbeglog biznismena Duška Kneževića.

Razgovor uživo je prenosila podgorička TV A1 koja je u vlasništvu Kneževića. Knežević je optužen da je državni budžet oštetio za više desetina miliona evra, i nalazi se u Londonu.

Marović je vidno ostario i smršao, a rekao je da je želeo da se pojavi iako je u teškom psihofizičkom stanju.

Njegovo pojavljivanje dolazi u finišu predizborne kampanje uoči izbora zakazanih za 30. avgust.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu