7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

DA LI SU ONI LJUDI? PRVI TAPŠAČ SRBIJE Marko Đurić Amfilohija zvao IZDAJNIKOM a sada ga oplakuje

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sva licemernost i beščašće Vučićevih poslušnika, ogleda se u najnovijem postupku budućeg ambasadora Srbije u SAD, kakve li ironije, Marka Đurića, sličan onome u slučaju Olivera Ivanovića

Prvo ti nacrtaju metu, na najgori mogući način pišu o tebi, blate te, vređaju i ponižavaju, prave od tebe izdajnika i zlotvora naroda svoga, a onda pokajnički pišu hvalospeve, nose vence, kleče nad grobovima i celivaju mrtve. Oni na nebo i u istoriju, vi u ponor sopstvenog zla, napisao je na Tviteru Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

Otac tragično nastradale Tijane Jurić, Igor, imao je hrabrosti da ukaže na manir režima Aleksandra Vučića, koji je jasan svima, ali se malo ko usuđuje da otvoreno i govori o tome.

- Advertisement -

TAPŠI, TVITUJ, ULIZUJ SE: Kako je Marko Đurić postao ambasador (VIDEO)

Sva licemernost i beščašće Vučićevih poslušnika, ogleda se u najnovijem postupku budućeg ambasadora Srbije u SAD, kakve li ironije, Marka Đurića, sličan onome u slučaju Olivera Ivanovića. Naime, posle medijskoga linč i kleveta na račun Amfilohija, Vučićev dežurni tapšač, lije krokodilske suze za preminulim mitropolitom, kojeg sada naziva „velikim čovekom“.

– Veliki čovek, veliki neimar srpske crkve. Slabiji smo za njegov odlazak. Bog da mu dušu prosti – napisao je Đurić na Tviteru.

- Advertisement -

A pre samo dve godine, kada se Amfilohije suprotstavio nameri Vučića da poseti Srbe u Crnoj Gori na Badnji dan, zbog izdajničke politike prema Kosovu i Metohiji, Marko Đurić je izjavio:

– Mitropolit Amfilohije je, izgleda, odavno prestao da se bavi crkvenim pitanjima i zagazio duboko u blato opozicione, srpskim interesima nenaklonjene, dnevne politike i svrstao se u red onih kojima srpski interesi nisu na srcu i nisu naklonjeni.

Podsetimo, ista situacija desila se i prilikom ubistva Olivera Ivanovića, kojeg je režim Vučića izložio neviđenom medijskom linču.

– Svaki glas za Olivera Ivanovića je glas protiv interesa srpskog naroda i glas za razbijanje srpskog jedinstva u pokrajini – izjavio je svojevremeno Marko Đurić.

Đurić je bez imalo stida došao na sahranu Ivanovića i kleknuo pred telom zajedno sa Anom Brnabić.

– Ubistvo Olivera Ivanovića ostaje živa rana čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i šire – poručio je Marko Đurić na drugu godišnjicu ubistva.

Suvišno je bilo šta zaključiti nakon svega navedenog, a Igor Jurić koji ukazuje na greške sistema, takođe se nalazi na stubu srama.

- Advertisement -
Sourceinforadar
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti