MARKO ĐURIĆ: Društvena i politička stabilnost trn u oku svima koji su protiv Srbije

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je pojedinim političkim akterima da lažima na račun predsednika Aleksandra Vučića, kao i „prejudiciranjem ishoda razgovora” neće sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, već „pomoći Kurtijevoj vladi da umanji pritisak na sebe zbog odbijanja ZSO”.

„Za oko i dušu ružnim korišćenjem teme pregovora o KiM za svrhu i potrebe dnevne politike dok se pregovori još uvek uveliko odvijaju, etiketiranjem i formiranjem linč rulje, politički akteri koji za to nisu ni izabrani ni vlasni, a očigledno ni dorasli, sužavaju manevarski prostor srpske strane u veoma složenom geopolitičkom momentu i direktno oštećuju državnu poziciju Srbije u procesu dijaloga”, ukazao je Đurić povodom jučerašnje runde razgovora u Briselu.

- Advertisement -

Ambasador je poručio tim političkim akterima da vođenjem negativne i kampanje dezinformacija na temi KiM, pomažu Prištini da krivicu za svaki dan bez sprovođenja ranijih sporazuma, prihvatanja kolektivnih prava Srba na KiM, u očima međunarodne zajednice prebace baš na Srbiju.

„Još značajnije, ovime se na posredan način, ali sasvim nedvosmisleno, otežava i položaj Srba na KiM”, zaključio je Đurić u objavi na društvenim mrežama.

On je istakao da „ovo nije vreme za juriš na fotelje, ni za sejanje razdora i netrpeljivosti u društvu, ovo je vreme za slogu, poverenje u za to izabrane nosioce institucionalne odgovornosti koji za svoj rad polažu i polagaće uvek račune narodu u demokratski predviđenoj proceduri”.

„Društvena i politička stabilnost trn je u oku svima koji su protiv Srbije”, smatra Đurić.

On je napomenuo i da je „primećeno da se u kampanju o navodnoj izdaji uključio i deo Kurtijevih trol farmi na društvenim mrežama”.

„Pozivam sve časne ljude, bez obzira na političko opredeljenje, da ne budu deo tog hora”, dodao je ambasador Srbije u SAD, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu