27.9 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

MARINIKA TEPIĆ DOKAZALA: Srbija izbila na prvo mestu po broju obolelih lekara (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U jučerašnjem FB live, u ponedeljak 13. aprila, koji se svakoga dana emituje na FB stranici Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, potpredsednica SSP je rekla da je ovaj ponedeljak doneo dobru vest , odnosno da je usvojen zahtev odbrane Jovane Popović, pa ona izlazi iz “Zabele”:

“Jovana Popović je devojka koja je 20 dana prevarno bila smeštena u zatvor u “Zabeli”, zato što je neko smatrao da je ona obaveštena da ne treba da se kreće, a istina je pokazala da to nije tačno. I hvala svima koji su podržali, i tražili slobodu za Jovanu, koji nisu ćutali na to što ova dvadesetgodišnjakinja provodi dvadeset dana u zatvoru potpuno bespravno.

- Advertisement -

Tako da je ova pobeda velika, iako je samo jedna u nizu bitaka koje nam predstoje”. Baviću se onim, ističe Tepić, što ne možete da pročitate u režimskim medijima, i tabloidima:

“Želim i da se pripremimo na ono što će uslediti posle vanrednog stanja, jer ova faza virusa će proći, ali dajte da vidimo šta ćemo da radimo posle.

Marinika Tepić o dnevniku uvreda i laži

“Ja uveliko pravim dnevnike uvreda i laži s jedne strane, naravno, Aleksandra Vučića i njegove klike, ili struke koja mu perfidno služi, i bavim se prikupljanjem dokaza za odgovornost onih koji su nas u ovakvu mizeriju i doveli, nereagujući na vreme, i to ne kažem samo ja , to su ispovesti koje možete čitati na tviteru, a jedna od tih ispovesti je i zaista uznemirila veliki broj građana“, navela je Marinika Tepić.

Marinika
- Advertisement -

To je doktorka Ana koja je obolela, koja se nalazi u bolnici i koja je svoju priču detaljno ispričala na Tviteru: “Objavila je fotografiju, i kaže: – Ovo je pogled iz moje bolničke sobe u KBC Zvezdara.

Naravno da kao lekar nisam imala dovoljno zaštitne opreme, naravno da sam radila sa zaraženim pacijentom, za koga nismo znali da je pozitivan, i naravno da sam ubrzo dobila simptome.

Tačno se sećam tog poziva uveče kada me posle dnevne 12-časovne smene zvao šef ekipe da mi kaže da je jedan od pacijenata koga sam tokom smene zbrinjavala pozitivan.

Ostalo je samo da čekam i da se uzdam, jer nikada nisam imala problematična pluća. Počelo je malom temperaturom, potom većom, potom temperaturom koja nije padala ni na 2000 miligrama paracetamola.

Onda bol u grlu, pa suv kašalj, pa uporna glavobolja. Drugog dana kada je počelo stezanje pluća, slušala sam sama sebi pluća, i čula sve mi je bilo jasno. Sutra ujutru sam se javila kolegama na Infektivnoj klinici, obostrana upala pluća, hitna hospitalizacija u KBC Zvezdara koju su tek tada otvorili za prijem.

Bila sam prva u četvorokrevetnoj sobi koja se napunila za manje od 24 sata. Sestre su bile potresene jer im je prethodni dan umrla koleginica 1987. godište, koja se zarazila od pozitivnog pacijenta. Tri dana su neprekidno stizali pacijenti u KBC Zvezdara.

Tokom, na primer , jedne noći smene od osam sati imali su 80 prijema, a lekari sestre i spremačice su neumorno radili .

Htela bih da zahvalim svim lekarima, sestrama, spremačicama KBC Zvezdara, i da pohvalim izuzetnu organizaciju ljudski odnos, brigu, i bodrenje.

Oni rade osmosmensku smenu pod opremom, a ne mogu ni da jedu, ni da piju, ni da odu do toaleta.

Magle im se zaštitne naočare, imaju po dva para rukavica za broj veće, sestre praktično na slepo bodu vene, svi se preznojavaju pod opremom, a ta oprema tamo nisu skafanderi. Deluje kao da nose kese na sebi ,a ne skafandere.

Organizacija je vrhunska uradili su maksimum u odnosu na ono sa čim raspolažu. Pored svakog kreveta je bio kiseonik, smeće se praznilo više puta dnevno.

Ako nema spremačice praznile su sestre, brisali su se podovi. Dosta mojih kolega se izolovalo od porodica, nekoliko se udruže, i iznajmljuju stanove što državu treba da bude sramota, kao da niste mogli jedan hotel da obezbedite.

U Njujorku su hoteli otvorili vrata medicinarima”. Tepić ukazuje i na neslavni rekord Republike Srbije u ovom trenutku, da izbija na prvo mesto po broju obolelih lekara, medicinskih radnika, sestara, tehničara, i svih koji rade u sistemu zdravstva, odnosno koji rade sa pacijentima:

“Želim da direktorka bolnice “Laza Lazarević” Ivana Stašević-Karličič, odgovori na pitanje – Kako se usudila da 6. aprila izda obaveštenje načelnicima organizacionih jedinica gde im strogo zabranjuje upotrebu rukavica u kontaktu sa pacijentima.

Mi smo u petak čuli od doktora koji je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, koji okuplja više od 8.000 lekara i farmaceuta da je zaraza ušla na VMA tako što je zaraženi pacijent stigao iz upravo “Laze Lazarević”.

Taj pacijent se zarazio upravo na svojoj klinici. Dakle, ko će snositi odgovornost za zaražavanje i medicinskih radnika, i pacijenata, i ko zna koliko je još ovakvih slučajeva. To je ono što je problem”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti